søndag 31. mai 2009

The Conjuror's Bird av Martin Davies

Handlingen i The Conjuror's Bird er todelt. Fitzgerald blir en dag kontakt av sin tidligere kone Gabby. Hun og hennes nye mann har et tilbud Fitzgerald ikke kan unngå å bli nysgjerrig. De vil at han skal hjelpe dem med å finne en utstoppet fugl. En fugl som det finnes bare en av og som ble sist sett på slutten av 1700-tallet. Det er der handlingen i den andre delen av romanen skjer; kjærlighetshistorien mellom Joseph Bank og hans miss B.

The Conjuror's Bird er en spenningsroman, med kjærlighet og historiske personer som bakteppe. I motsetning til en del andre spenningsromaner så er denne realisisk. The Conjuror's Bird er ingen halsbrekkende roman, her kommer det ingen CIA eller MI6 agenter med egne agendaer her for å redde situasjonen. Tempoet er rolig uten at det går utover spenningen og det er noe jeg liker godt. Forbausende godt faktisk.

Litt klisjé er romanen. Den har den typiske professoren som hovedperson, som må ut på et eventyr for å redde seg selv og om ikke menneskeheten så i alle fall noe. Men det fungerer egentlig ganske greit her. Personene er troverdige og det er ikke så opplagt hva som skjer hele tiden.

Flere av de historiske personene i The Conjuror's Bird har faktisk levd; Joseph Banks er en kjent britisk naturforsker. I forrige innlegg klagde jeg på at jeg ikke visste hva jeg leste. Denne romanen prøver ikke å være noe annet enn en roman. Forfatteren Martin Davies har allikevel skrevet et etterord hvor han sier hva som er fakta og hva som er diktning. Jeg liker!

En underholdende spenningsroman som har en liten vri!

1 kommentar:

  1. Hei, moro!
    Jeg leste denne for et års tid siden. Jeg likte den kjempe godt! Underholdende og fin. Morsomt tema - en utstoppet fugl. Anbefales til alle som er på utkikk etter sommerlektyre.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.