Bokplasser!

Det finnes massevis av snadder for oss som liker bøker. Både i virtuelt og ute i den store verden.

Nettsteder...
Det finnes så mange gode bokbloggere og du finner en liste over norske bokblogger her! Har du lyst til å dele, unnskyld, vise frem bokhylla di med andre er Bokelskere.no et kjempefint sted å henge. Her kan du legge inn alle dine titler, skrive om bøker og diskutere med andre som elsker bøker. Jeg er selv ikke så aktiv der, men det er mange som ser ut til å trives på dette forumet. Det finnes et lignende engelsk alternativ som heter Goodreads som fungerer noenlunde likt. 

Av og til vil man bare lese, men ikke engasjere seg. Det finnes flere nettsider som skriver om bøker. Den mest kjente er kankskje Bok og samfunn, et fagblad for bokbransjen, men kan fint leses av oss som liker bøker også. Et annet alternativ er Bokavisen, et uavhengig nettsted med anmeldelser og omtaler av bøker. Barnebokkritikk.no er stedet for anmeldelser av nettopp barnebøker, kult at det finnes et eget sted for dette. 

Mange aviser, blader og magasiner skriver også om bøker og litteratur. Og de fleste forfattere har egne hjemmesider og/eller blogger. Bruk gåggle så finner du nok noe interessant!

Bøker kan også kjøpes på nett. Min personlige favoritt er Haugenbok, men det finnes andre som Capris.no, Bokkilden.no, Bokdykk.no og ikke minst Audiatur, sistnevnte er kanskje den mest idealistiske bokhandelen.

Engelske bøker kan jo også kjøpes fra det store utland! Min favoritt der er The Book Depository (som jeg også har skrevet om her). Jeg synes de er så søte, det er nesten som å handle i en vanlig bokhandel. Det finnes også andre alternativer som Play.com (også utrolig god på DVDer og sender fraktfritt slik som Bookdep) og Amazon.co.uk som ikke kan slåes av noen på utvalg. 

Er du interessert i gratis bøker (eller gi bort bøker) kan du prøve deg på Bookcrossing.com! Genialt! Bookmooch er for deg som interessert i å bytte bøker.

Mer kommer! (Og da om bokhandlere og boksteder som du kan besøke, du vet, med to bein og et hode og ikke et tastatur!).