lørdag 6. juni 2009

The Reading Group av Elizabeth Noble

The Reading Group, eller Lesesirkelen som den kalles på norsk, har jeg tenkt på å lese lenge. Den har solgt godt både på norsk og engelsk.

Lesesirkelen følger en gruppe kvinner som møtes regelmessig for å lese og diskutere bøker. Clare, Harriet, Nicole, Polly og Susan har ulik alder, ulik bakgrunn og ulike utfordringer. Medlemmene er like forskjellige som bøkene de leser, og alle har de sine hemmelige håp og bekymringer: For en ny kjæreste, en utro ektemann, en syk mor, en opprørsk datter, for barnet man ikke får.*

Så jeg innrømmer det. Fallhøyden var stor etter Brit Bildøen sin Litterær salong. Samtidig var det litt fordi jeg likte den boken så godt at jeg ville lese The Reading Group. Det handler jo om å lese. Eller?

Jeg ble aldri engasjert. Karakterene ble aldri troverdige, noen for perfekte, andre for naive (er det mulig tenkte jeg stadig??). I tillegg så synes jeg at karakterene var veldig amerikanske, noe som er skrekkelig ironisk siden handlingen skjer i England... Det manglet ikke på utfordringer, for all del, Noble kunne ha skrevet mange romaner med bakgrunn i persongalleriet i denne romanen. Kanskje hun en dag følger opp med en roman om en av hovedpersonene som blir skrevet ut av boken (som i en dårlig TV-serie) i den første delen?

Sukk. Kanskje denne boken treffer noen, den traff ikke meg. Er du ute etter en bok i denne sjangeren så anbefaler jeg den litt bedre The Jane Austen Book Club.

*Omtalen er hentet fra Schibsted Forlag som har utgitt den norske utgaven

1 kommentar:

  1. Enig med deg. Den var ganske middelmådig. Jeg må lese litt om The Jane Austen Book Club, tror jeg, for jeg liker jo å lese bøker om bøker/lesing :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.