mandag 5. oktober 2009

A Three Dog Life

Abigails mann, Rich, tar hunden med på en luftetur en kveld, men kommer aldri tilbake. Det vil si, den Rich hun kjente kom aldri tilbake.

A Three Dog Life handler om Abigail i tiden etter at hennes mann blir hardt skadet i en trafikkulykke. Han overlever, med med hjerneskade.

Sjangermessig minner boken meg den mye om Joan Didion sin The Year of Magical Thinking. Men mens Didions bok var magisk så er denne rørende, men ikke fullt så uforglemmelig. Abigail Thomas passer seg for å bli for sentimental, livet både før og ulykken er realistisk beskrevet. 

Abigail Thomas skriver personlig og rørende. Hun tar opp temaer som skyld og skyldfølelse blant annet for å ikke være i stand til å ta vare på sin egen mann. Rich blir både aggressiv og brå etter ulykken, det er ingen mulighet for at han noen gang skal kunne bo hjemme igjen.  I tiden etter ulykken skaffer Abigail to nye hunder (derav tittelen!) og det er med innlevelse hun beskriver livet med disse hundene.

En god, velskrevet bok som dere kan lese et utdrag fra her på forfatterens nettsider! Og takk til en god vennine som stakk til meg denne boken!

1 kommentar:

  1. Åh, jeg faller alltid for beskrivelser om en person som gikk ut døra og aldri kom tilbake eller som kom tilbake i en annen "tilstand". Takk til deg for tips om bok! :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.