fredag 1. januar 2010

Merlot-mordene

Ellen Crosby debuterte for et par år siden med Merlot-mordene. Som tittelen indikerer er dette en krim fra en vingård i USA. Boken skal være den første i en serie om Lucie Montgomery.


Det er gått to år siden Lucie Montgomery sist var hjemme når hun får beskjed om at faren, Leland, er omkommet i en jaktulykke på familiens vingård i Virginia. Familievennen Fitz hevder at Leland ble myrdet. Dermed må Lucie vende tilbake til det en gang så vakre barndomshjemmet, som nå er nedslitt og forfallent. Eli, som trenger penger, vil selge, og har fått yngstesøsteren Mia over på sin side. Bare Lucie vil beholde den gjeldstyngede gården. Men ifølge Fitz er det nettopp derfor Leland ble drept, fordi han nektet å selge. Noen er ute etter den verdifulle eiendommen. Fitz gir Lucie en nøkkel som har tilhørt hennes mor. Neste dag blir han funnet død i en vintank, og Lucie skjønner at hun selv er i fare.

Merlot-mordene er en av disse romanene som glir godt og fordøyes lett. Det var vanskelig å sette fingeren på hva som gjorde den leseverdig, kanskje hadde det noe med beskrivelsene av hovedpersonene og miljøet. En vingård i USA er utrolig eksotisk når man sitter på Vestlandet i vintermørket.

En god krim som nok har kommet litt i skyggen av noen andre høydare i julen!

1 kommentar:

  1. Å, så morsomt at du har lest denne! Jeg fikk denne til jul for noen år siden, men har ikke somlet meg til å lese den ennå. Lesverdig og lettfordøyd høres utmerket ut, jeg gleder meg!

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.