søndag 14. februar 2010

Enkelt om Nostradamus

I Mario Readings roman The Nostradamus Reading er  to personer på jakt etter de profetiene som aldri blitt funnet. Nostradamus skrev 1000, bare 942 har overlevd. Sabir, romanens hovedpersonen, er en forfatter som er på jakt etter karrierens kupp. Bale, en forhenværende legionær, med en noget spesiell bakgrunn, er også på jakt etter manuskriptene. Begge to tar kontakt med en signøyner som har noe å selge.

Jeg kommer meg liksom ikke helt i gang med Anna Gavalda sin Lykka er ei sjelden fugl og søkte derfor etter noe lett å lese i bokhylla. Readings roman dukket opp og med den ordene som eieren beskrev den med når den ble lagt igjen her. Helt grei underholdning.

Hovedpersonen Sabir er uvanlig platt selv til å være i en spenningsroman. Sigøynerparet Aleksi og Yola som etter hver blir hans medsammensvorne har mer karakterdybde, det samme har to svært så spesielle politimenn som også tar opp kampen for å bruke en klisje. Boken er ikke direkte spennende før helt på slutten, men den er aldri helt kjedelig.

Helt grei underholdning, med andre ord. 

3 kommentarer:

  1. Jeg er litt fascinert av gamle spådommer og mystikk, sikkert derfor jeg likte "Da vinci koden" så godt. Denne boka så ikke ut til å være på samme nivå. Men av og til trenger man ei bok som er helt grei underholdning, uten noe særlig mer :)

    SvarSlett
  2. Ja, av og til trenger man å bli underholdt! Det jeg glemte å skrive litt om da var sigøyneraspektet, det var litt interessant. I følge forfatteren så har han brukt skikker og tradisjoner fra flere sigøynergrupper i boken.

    SvarSlett
  3. Lykka er ei sjelden fugl er litt treig i begynnelsen, det tok meg nesten 300 sider, men så åpnet det seg en fantastisk verden! Hang in there:)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.