torsdag 21. oktober 2010

Bokbloggturné: Alltid Andrea

Hm. Det handler om en brann, men så gjør det ikke det allikevel. Alltid Andrea er en kort, kort roman om ungdom og identitet. 

Jeg er Andrea.
Andrea betyr den djerve
Det har alltid vært en Andrea i familien min. 
(...)
Det er blitt en kjede i familien min. 
Det skal alltid være en Andrea
Om det er en velsignelse eller en forbannelse, vet jeg ikke.

Det starter altså med en brann, fortsetter med etterforskningen og avsluttes med en dør-til-dør aksjon. Men glem nå den brannen da skriker det inni meg. For den er egentlig ikke så viktig. 

Jeg har egentlig ikke lyst til å skrive så mye om hva Alltid Andrea av Tore Fretheim handler om. Det er roman hvor det skrelles av lag for lag gjennom hele lesingen. Og tilslutt står faktisk Andrea der, uten klær når romanen avsluttes. Og vi har blitt kjent med en person som er så mye mer enn det man ser på overflaten. Litt klisje, ja, men spørsmålet om det er den vi er født som vi skal være hele livet det er ikke klisje.

Alltid Andrea er mitt første møte med forfatteren Tore Freitheim. Og boka skremmer meg ikke fra å lese mer av ham. Språket er enkelt og fin, selve handlingen er kanskje litt forvirrende i starten men vi blir snart innviet i hva som skjer.

God bok!
----
Og boka? Kom i postkassen mi (at zero cost) fra Cappelen Damm da jeg deltar i bokbloggturnéen deres. I går kunne du lese om Alltid Andrea på bloggen Bokelskerinnen og i morgen kan du lese om romanen på bloggen Av en annen verden.
----

2 kommentarer:

  1. "Det er roman hvor det skrelles av lag for lag gjennom hele lesingen. Og tilslutt står faktisk Andrea der, uten klær når romanen avsluttes."

    Dette synes jeg var en utrolig god beskrivelse av boken :)

    SvarSlett
  2. Takk:-)

    Ser forøvrig at vi har ganske lik oppfatningen av boken. Det er alltid spennende å lese hva andre bloggere mener.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.