torsdag 18. november 2010

Under de dype skyggene av løvtunge trær

Moren Evelyn venter på sønnen. Sønnen Wilhelm har vært i USA i over tredve år, men kommer tilbake etter til gamlelandet etter telefonsamtale fra moren. Wilhelm har ambivalente tanker om å dra hjem. Helst vil han være på farten. På flukt fra fortiden, men nå vil moren fortelle. Den bortadopterte sønnesønnen Robert vokste opp på solsiden i Stockholm. Nå er han skuespiller, både profesjonelt og privat. Hans sønn, Lukas (aka Luke Skywalker og Indiana Jones) vil bare ha svar.


I Hedmarksskogene står det ei enkel hytte. Den har vært forlatt siden 70-tallet. Hytten rommer hemmeligheter - og flere er nå på vei dit. Wilhelm, for å fjerne de siste restene av fortiden, mens Robert ikke helt hvor han er på vei eller hvorfor.

Det er en sår roman Kari F. Brænne har skrevet. En sår roman om lengsel, ensomhet og alt det grusomme vi gjør mot hverandre. Ofte i kjærlighetens navn. Evelyn vokste opp under gode kår, men forelsker. Hun forlater bygda og starter ett nytt liv i Oslo. Et nytt, men ensomt liv. Med henne starter en rekke av uheldige hendelser, skjebnebestemte og menneskebestemte. Man kan ikke styre fortiden, men man kan ta riktige valg for fremtiden.

Jeg likte godt Under de dype skyggene av løvtunge trær. Historien om hytta rommer så mange historier, som så spinner videre. Språket er tilpasset de enkelte personene, det er kanskje Robert jeg har størst problemer med å komme innpå. Overgangen mellom de fire fortellerne glir ikke alltid knirkefritt, men det er bare fillerier.
God bok!
----
Og boka? Et leseeksemplar fra Aschehoug, som forøvrig skal ha all kudos for å ikke ha endret tittelen til noe som er mer salgbart...
----

3 kommentarer:

  1. Hm... Boken høres ut som en jeg ville likt. Tittelen falt jeg pladask for, litt sånn "Snø som vil falle over snø som har falt"-schwung over den. En tittel man ikke helt klarer å huske, men som man husker fordi man ikke klarer å huske den (puh!).

    SvarSlett
  2. Enig med tittelbetraktningen! Takk!

    SvarSlett
  3. "En tittel man ikke helt klarer å huske, men som man husker fordi man ikke klarer å huske den (puh!). " Enig... He he...

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.