lørdag 22. januar 2011

Herlig høreopplevelse fra Levi Henriksen!

Endelig er vi ferdig med lydboka Babylon Badlands av Levi Henriksen. Vi har hatt boka liggende i bilen siden påske, men nå, nå, er vi ferdig.

Adam fra Skogli drar til USA sammen med tre venner. Den ene faller fra (ikke bokstavelig) før flyet tar av men Adam, Fats og Håkon drar over there. Adam har solgt hus og heim, han har ikke planer om å returnere. De tre mennene (pluss minus førti når det kommer til alder) starter en road trip som skal forandre de alle. Adam møter April, April som er på flukt fra en voldelig ektemann. 

Det er Adam som er fortelleren i romanen. Adam er på flukt fra seg selv, fra vonde minner og en tilværelse hvor han ikke klarer å binde seg. På slutten av lydboka tenker jeg at han tar noen veldig rare beslutninger, men så går det opp for meg at det er det han ikke gjør. Han tar ingen beslutninger, han bare glir med i livet. Tafatt og med en viss ironisk distanse.

Selve historien, road tripen, den er litt sånn tja ja. Tidvis er den god, men det er også partier som direkte kjedelig. Historien gjøres derimot levende fra fortelleren. Det er er forfatteren selv som forteller (leser) og det gjør han veldig bra. Med sin slepne stemme ar han ikke redd for å bruke variasjoner, uten å ha en forskjellig stemme for de forskjellig karakterene, jeg er litt inn i en fase hvor slikt irriterer meg. Han kjenner naturligvis teksten godt og vet hvor trykkene skal være, tenkepausene.

Jeg tror kanskje denne romanen hadde kjedet meg en anelse i bokform, men som lydbok fungerte den strålende.
----
Og (lyd)boka? Kjøpt selv.
----

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.