mandag 7. februar 2011

The Secrets of the Lazarus Club av Tony Pollard

London 1850-årene. Kirurgen George Phillips lever et stille liv. En dag blir han oppsøkt av Isambard Kingdom Brunel, kjent ingeniør og grunnlegger av the Great Western Railway i England. Brunel er interessert i kirurgi, menneskets anatomi og har en haug av spørsmål til Phillips. 


Brunel inviterer Phillips med til et møte i Lazarus-klubben. Der møtes flere av de som i ettertiden skal bli kjent for sine bragder. Brunel naturligvis, Darwin, Babel er noen av navnene. En dag blir Phillips oppsøkt av politiet. Flere lik har blitt funnet i Thames, felles for de alle er at de mangler hjerte. Noen leker kirurg på egen hånd! Brunel har heller ikke fortalt Phillips sannheten, hvorfor er han så interessert i kirurgi? Og hvorfor er politiet så interessert i hva Phillips foretar seg?

The Secrets of the Lazarus Club er skrevet av Tony Pollard. Jeg hørte en uavkortet lydbok versjon, lest av en som heter Jonathan Keeble. Og for å starte med sistnevnte. Han gjør en god jobb med de forskjellige stemmene, det være seg de mannlige stemmene. De få kvinnene som er med, en uskyldig søster, en ikke fullt så uskyldig prostituert og Florence Nightingale, høres alle ut som hese menn. Og det blir litt feil - og flaut.

Nå er de kvinnelige karakterene ganske perifere i historien, utestengt fra det meste slik som de nettopp var på den tiden. Men selveste Florence Nightingale er dog den mest fornøyelige karakteren i romanen, erter på seg de fleste mennene i gutteklubben ("mark my words - one day they are all going to be like that"). 

Historien blir etter hvert spennende, men den tar aldri helt av. Sånn cirka to tredje deler ute i boka faller spenningen litt sammen og de siste timene er tidvis langdryge, lydboka er på nesten 15 timer. Problemet med lydbøker er jo at du ikke kan skumlese...
----
Og (lyd)boka? Kjøpt selv på Audible.co.uk
----

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.