tirsdag 19. juli 2011

Lydbok: Dypet av Tom Kristensen

 Oslo 1981: Oljeministeren sitter  med et trusselbrev. Hvis ikke kravene som blir stilt i brevet vedrørende Troll-feltet i Nordsjøen blir oppfylt så kommer en borerigg til å gå ned. En borerigg går ned, men er det tilfeldigheter? Når trusselbrev nummer to blir levert mennene rundt maktens runde bord nervøse. Hvordan skal de håndtere dette?  

Nordsjøen 1981: Dykkeren Tord og hans team blir sendt ned for å gjøre noe arbeid i dypsjø. Oppdraget ender i døden for Tord sin bellmann, selv kommer Tord seg tilbake i dykkerklokken. Hvordan vet han ikke. Ikke lenge etterpå går den samme boreriggen ned. 


Tønsberg 29 år senere: Tord sønn Jonas får en varm sommerkveld besøk av en av farens tidligere kollega. Tydelig nervøs og ruset, han forsvinner igjen før Jonas får noe vettugt ut av han. Jonas har aldri klart å legge farens forsvinning bak seg og hans samboer Helle oppmuntrer han til å finne ut av hva som skjedde med faren. 

Tom Kristensen har igjen skrevet en aktuell thriller. Utnyttelsen av nordsjødykkerne, politisk spill om oljeressurser og sovjetiske spioner i Norge, alle ingredienser til en god historie er der. Vanligvis sluker jeg Kristensen sine bøker, de har vært umulige å legge fra seg. 

Dypet ble derfor en skuffelse. Ingen store overraskelser og ganske tidlig i boka begynner jeg å skjønne hva som skjer, det er uvanlig for meg. Mangelen på overraskelser og tvister gjør (lyd)boka tidvis kjedelig. 

Boka er lest av Ivar Nergaard som gjør en god jobb. 
----
Og (lyd)boka? Lånt på biblioteket.
----

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.