mandag 29. august 2011

Tempest Rising av Nicole Peeler

Rockabill, Maine.

Jane True er noen og tjue og frustrert. Hun klandrer seg selv for en hendelse i oppveksten som førte til en av hennes beste venner døde. Det gjør også resten av den lille byen Rockabill, et sted i Maine. Hun jobber i bokhandelen Read it and Weap, som eies av den utradisjonelle Tracey. Hun og kjæresten Grizelda er de eneste i Rockabill som gir Jane en pause i sladderen.

Jane bor sammen med sin syke far i utkanten av byen. Moren forsvant for en del år siden, like mystisk som hun en gang kom inn i farens liv. Jane har alltid skjønt at hun er annerledes, nattlige svømmeturer i et områder med store strømmer gir henne styrke. 

På en av sine nattlige turer kommer Jane over et lik. Mannen som døde viser seg å ikke være helt menneskelig og snart dukker en vampyr i byen for å etterforske. Vampyren er ung og kjekk, heter Ryu og har stor appetitt. Det passer Jane bra siden hun lenge har vært frustrert på så mange plan. 

Tempest Rising er første bok om Jane True. Denne første boken fungerer godt som en introduksjon til den underverden som Jane nå finner ut at hun egentlig er en del av. Halvt menneske viser det seg at hun er og hun er ikke den eneste i den søvnige Rockabill.

Rye tar bokstavelig talt med Jane ut på en reise, da de må dra til der makten i underverden er. Hoffet. Med vakre klær i fantastiske omgivelser finner Jane fort ut at her kan hun ikke stole på så mange. Og hva med Rye? Selv om det er utrolig praktisk med en vampyr vis hjørnetenner blir større når lysten kommer så har ikke vampyrer menneskelig følelser.

Nicole Peeler sin første bok Jane True er ganske underholdende. Jeg merket at det var ganske befriende å lese fantasy som ikke hadde tenåringer som hovedpersoner. Jane er en karakter som man liker, noe særlig dyptpløyende karakterbeskrivelser finnes ikke i boka, men slik kan jo komme seg senere i serien.

Fjerde bok om Jane True kom nå i sommer og den femte kommer til våren. Jeg kommer definivt til å kjøpe resten av serien. Dette er fornøyelig underholdning når man står og stamper i russiske klassikere.
----
Og boka? Kjøpt selv på Outland i Trondheim. For hvor går to trauste Vestlendinger, en doktorgradsstudent født i mer sørlige strøk og en amerikansk tenåring når de skal shoppe? Jo, de går på geekbutikk og handler bøker. Bøkene om Jane True fant jeg tilfeldig.
----

5 kommentarer:

 1. Veldig fin anmeldelse, Karin. Jeg har denne boken stående i hylla, jeg kommer vel til den en vakker dag vil jeg tro :)

  Jeg skal merke meg Outland i tilfelle vi en vakker dag reiser til Trondheim igjen. Har vært der et par ganger tidligere men ikke på shopping.

  SvarSlett
 2. Kjempefin omtale! Har sett litt på denne serien tidligere, og lurer på om jeg skal sette den på ønskelista mi :-)

  SvarSlett
 3. @Mari: Takk:-)Jeg liker Outland-butikkene, de har et ganske bredt utvalg innen fantasy og SF.

  @Siljeblomst: Takk:-) Du må jo passe på å ha en velfylt ønskeliste til du skal ha bokkjøpbonanza neste gang:-)

  SvarSlett
 4. JA!

  De har to butikker i Oslo, en i Østbanehallen og en ny en litt lenger opp i butikken (hvor det er veldig stort og praktisk å ha med seg barnevogn). De har også butikker i Bergen blant annet og i Trondheim:
  http://www.outland.no/index.cfm?

  Anbefales!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.