torsdag 1. september 2011

Forever av Maggie Stiefvater

Jeg har ikke tenkt å skrive så mye om Forever. Forever er den siste boka i trilogien om Sam og Grace. Forfatteren selv kaller den the Wolfs of Mercy Falls- trilogien, men for meg blir den bare trilogien om Sam og Grace. For historien om denne varulven som klarer å forbli et menneske og jenta som en gang ble blitt er kanskje ungdomssjangerens fineste kjærlighetshistorie.


Så fin synes jeg historien er, stillferdig og vakker, at jeg kommer ikke til å ødelegge den med å skrive om den her. 

Jeg vil bare fortelle at den starter i Shiver, fortsetter i Linger og avsluttes i Forever.

PS! Om det ikke er nok med et vakkert innvending, vil jeg bare skryte av omslagene i denne serien. De er fantastisk. Ikke bare er omslaget vakkert, fargen gjenspeiler seg også i skriften og i designet i selve teksten. Alle norske forlag bør se og lære. 
----
Og boka? Kjøpt selv på The Book Depository. Et gratis utdrag fra de første kapitlene i Shiver kan du lese her.
----

15 kommentarer:

 1. Disse er jeg nå klar til å lese. Det er alltid bedre å vente til alle er kommet ut så slipper man lang ventetid og forventningspress.

  Mister God hopper jeg over, men den du kjøpte på Outland er notert.

  (litt frustrert fordi jeg sitter fast i Korrigeringer, som tross underholdningsverdig og språk, gjør meg ufattelig trøtt)

  SvarSlett
 2. Jeg har enda ikke kommet meg til Linger, jeg har den men har enda ikke lest den. Jo mer jeg tenker på Shiver Da jeg leste Shiver likte jeg historien godt, men når jeg nå tenker tilbake har jeg det for meg at den faktisk ikke var så bra. Hva er galt med meg? :)

  Har ordbekreftelsen din slått seg på igjen forresten?

  SvarSlett
 3. Jeg har lest de to første bøkene, men har ikke fått lest siste boka enda:) Jeg synes den serien er veldig vakker, liker den kjempe godt:)

  SvarSlett
 4. Eg har dei på ønskelista til Kindle'n, men har ikkje kome lenger. Har fått mykje skryt over dammen og, så eg gleder meg:-)

  SvarSlett
 5. Mari - det må jeg teste med en gang:-)

  SvarSlett
 6. Jeg tester igjen, jeg tror kanskje Blogger hadde hikke eller noe sånt tidligere i dag.

  SvarSlett
 7. Kjenner på meg at denne serien må jeg lese en gang (når den nye bokkjøpstoppen er over ;-)).

  SvarSlett
 8. @Mari: Tror den skal være av nå.

  Jeg skal innrømme at jeg likte den første boka best. Noe av den stillferdige og rolige stilen forsvinner i bok nummer to da flere personer også blir introdusert. Men de to neste er fortsatt fine.

  @Ingalill: Det er jeg enig i, best å lese når alt er kommet ut. Skjønner at du hopper over Mister God, den var litt sær, det skjønner jeg:-)

  @Elin: Vakker er stikkordet:-)

  @Elida og @Silje: Serien anbefales. Fin, fin serie:-)

  SvarSlett
 9. Første gang jeg leste dette innlegget tenkte jeg å kommentere omslaget sporensstraks. - Kanskje noe av det fineste jeg har sett. Så droppet jeg det siden det allerede var presisert, bare for å klikke meg inn igjen dagen etter for å kommentere DET FINE OMSLAGET! JAAAA!

  ... Og dine ord gjør meg ikke akkurat mindre lysten på å lese bøkene. Mon tro om disse finnes på norsk?

  SvarSlett
 10. ellikken: Dessverre ikke enda ihvertfall.

  SvarSlett
 11. JAAAA! (til det fine omslaget)

  SOm Mari sier, har ikke fått med meg at noen norske forlag har kjøpt rettigheter. Noe jeg synes er rart med tanke på hvor fiiiiiin denne serien er.

  SvarSlett
 12. Det hender at det er vanskelig å skrive omtaler av en bok når boken er så god at man ikke føler man yter den rettferdighet. Alt man vil skrive virker liksom så platt. Jeg har lest de to første i denne serien, og likte dem godt.

  Jeg synes også det er rart at denne ikke er ute på norsk enda. Jeg ser at de svenske forlagene er mye flinkere til å være raskt ute med ungdomsbøker som er skrevet på engelsk. Hvorfor det er slik, vet jeg ikke, men kanhende er markedet for slike bøker større i Sverige enn her i Norge.

  SvarSlett
 13. Det er forresten ikke bare coverne til disse bøkene som er vakre. Det er også kommet noen helt aldelse nydelige stop - motion boktrailere. Jeg tror det er forfatteren selv som har laget dem.

  http://www.youtube.com/watch?v=EbcYV19hkLY

  SvarSlett
 14. Takk Silje for den lenken. Det virker som det er forfatteren selv som har laget de ja. Sjarmerende.

  SvarSlett
 15. Ja, hun er et multitalent. Hun skriver bøker, musikk, tegner og maler. Jeg så en video med noen av maleriene hennes og de var flotte(det var en eller annen video ment for bibliotekarer, jeg kommer ikke på hvor jeg fant den men det var på nett et sted)! Her er forresten traileren hun har laget til boken hennes Scorpio Races som kommer ut i oktober.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.