onsdag 15. februar 2012

Ingen fancy overskrift, jeg sier det som det er: Takk for meg!

Jeg har aldri vært noe særlig god på å holde nyttårsløfter. Lesere av denne bloggen husker kanskje at jeg i januar skrev at jeg har to mål for 2012. Å lese og å blogge. 

Noen uker har gått og etter mye tenking så har jeg kommet frem til at dette blir mitt siste innlegg på denne bloggen. Det er mange grunner til det, men først og fremst ønsker jeg å ha mer lesetid. For det ironiske er at bloggetid det spiser opp lesetid.

Jeg har blogget i over tre år og takket være dere lesere og medbloggere har dette vært en kilde til inspirasjon. Tre år er ganske lenge og det er interessant (og litt gruelig) å se  de første innleggene mine. Bloggingen har vært lærerikt på så mange måter, etter hvert som lesertallene økte og jeg ble en del av det veldig fine bokbloggemiljøet. Jeg kommer fortsatt til å lese bokblogger og kommentere innimellom. Blant annet skal jeg  lese Cold Comfort Farm i slutten av måneden. Det blir ikke noe eget innlegg fra meg, men jeg kommenterer nok på andre sine innlegg.

I begynnelsen skrev jeg for mamma, samboeren min og et søskenbarn. Bare en leste bloggen frivillig. Det er fortsatt uvirkelig for meg at så mange gidder å stikke innom bloggen min hverdag, men lesertall som økte har vært en inspirasjon.

Jeg jobber ikke med bøker, men med bloggingen har jeg fått litt mer innsikt i bokmiljøet. For tre år siden var det få bokbloggere som fikk anmeldereksemplar, i dag kaster forlagene gratiseksemplarer etter bloggerne.  Jeg sier ikke at det er galt og for meg har dette også vært en prosess. Først, en stolthet over å motta leseeksemplar, for å senere bli stresset over alt som skulle ha blitt lest og i det siste halvåret har jeg valgt å si nei til de fleste. Jeg synes det er fint at bokbloggere blir sett og hørt, vi konkurrer ikke med de som lever av anmelde, de fleste av oss skriver om bøker gjør det fordi vi har lyst til å formidle leseglede.

Lesingen min har også endret seg, den har nok blitt smalere, mer organisert og mer litt mindre impulsiv. En periode ville jeg gjerne lese det som alle andre leste, i det siste har jeg valgt å prøve å finne de små perlene selv. Lesingen i 2012 har gått litt trått, det har vært noen fine lesestunder, men nå gleder jeg meg til å gyve løs på lesingen igjen for fullt.

Jeg har ikke tall på hvor mange fine lesetips jeg har fått de årene jeg har lest bokblogger, tusen takk alle sammen! Jeg har lagret de og har tips til lesestoff for mange år fremover.

Jeg er en litt sånn all or nothing person, så å ha blogg hvor jeg sporadisk blogger passer ikke for meg. Kanskje dukker jeg opp i bloggosfæren igjen, men ikke på denne bloggen. Den skal få bestå for nå.

Kjære leser, takk for at du lest og kommenteret, takk for at du har oversett alle skrivefeiler (ja, jeg skriver fort og gærnt) og takk for at du har kommet tilbake tross mitt skiftende lesehumør. Jeg har prøvd å være ærlig, for ærlig skrev en leser i en kommentar en gang, vel kanskje det. Samtidig har jeg prøvd å formidle leseglede.

Kjære leser, jeg ønsker deg mange fine lesestunder. Nå skal jeg dukke ned i en murstein.

35 kommentarer:

 1. Nei, nei og nei.
  - også nå som du skal lese mer..
  , hvordan skal jeg nå finne ut hva du leser, og snart kommer Tiller3.
  Jeg protesterer.
  Kan man legge inn veto?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommer Tiller 3 snart, virkelig???

   Takk for protestene, veto kan man legge inn, men det tas ikke til etteretning.

   Uansett kommer jeg til å savne kommentarene dine Ingalill, alltid morsomme!

   Slett
  2. Arnaldur har ihvertfall kommet.
   Hjelper det?

   Har tatt meg sammen, roet meg ned og neste skritt blir vel å akseptere beslutningen og ønske deg lykke til videre (- også lurer jeg på hva du leser?)

   Slett
  3. Jeg leser Nattog til Lisboa eller noe sånt, ikke helt overbevist enda, men det kommer nok!

   Slett
 2. Dette var veldig dårlige nyheter. Det blir fryktelig tomt uten bloggen din, som har vært en av mine favoritter siden jeg begynte å blogge. At du har fått mange lesere, er ikke rart. Du leser så mye, og så mye forskjellig, og skriver interessant om alt. Nå er jeg glad for at jeg aldri har rukket å lese innleggene dine fra tiden før jeg begynte å blogge, for da har jeg fortsatt mange innlegg fra deg å se frem til. Du må for alt i verden ikke slette bloggen!

  Lykke til med alt! Jeg håper du får lest mye bra, og at du dukker opp i kommentarfelt av og til. Og: Jeg lover å lese Carl Frode Tiller:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sletter ikke, bloggen blir liggende.

   Takk for en fin kommentar, du skriver alltid fine kommentarer (som innlegg).

   Og husk - jeg kommer tilbake i kommentarfeltet til du har lest Tiller. :-)

   Slett
 3. Nei, er du gal, ikke slett. Det må du ikke finne på.

  SvarSlett
 4. Trist at du skal gi deg. Du er en av mine favoritter:)

  SvarSlett
 5. Hvis vi kan nedlegge veto, er jeg med. Leve demokratiet, eller hur? ;-)

  SvarSlett
 6. Støtter alle de andre som har skrevet her; det er veldig, veldig trist at du gir deg... Kommer til å savne innleggene dine, du leser, som Line skriver, så mye forskjellig så jeg får alltid mange tips når jeg er innom. Du er virkelig flink til å formidle leseglede :-) Kos deg masse med lesingen, og så ses vi i kommentarfeltene, håper jeg.

  Klem fra Silje.

  Ps; Dersom det er mulig å nedlegge veto, så henger jeg meg selvfølgelig med ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentaren. Jeg skal kose meg masse og dere hører nok fra meg kommentarfeltene fremover!

   Slett
 7. Jeg kommer til å savne deg! Du har kommet med seriøse, morsomme og gode bloggposter. Jeg har fulgt mange av anbefalingene dine og har alltid likt at du har lest så variert og funnet frem til så mye (som for meg har vært) nytt og spennende. Ikke slett bloggen din - den er så fin!? Ha det fint så lenge, hvem vet - kanskje vi møtes i en annen bloggverden en annen gang? Eller kanskje i den virkelige verden. Uansett: takk for følget så langt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Din blogg Janicke var jo her fra begynnelsen og en av de jeg har hatt veldig stor respekt for. Å lese kommentaren her betyr mye.

   Bloggen blir ikke slettet, men års arbeid her og mitt arkiv også.

   Kanskje vi møtes i bloggverden en gang, når man har skrevet så mye på tre år så får man kanskje litt skriveabstinens. Kanskje på tide å få noen andre skriveprosjekter oppe og gå. På laaaang sikt kunne jeg kanskje tenkt meg å ha en blogg hvor jeg skriver om forskjellige tema, men ikke akkurat nå. Men hvem vet hva fremtiden bringer.

   Slett
 8. Dette er litt i overkant trist. To år med Karinblogglesing omtrent hver dag...

  Jeg må først og fremst takke for all leseglede, all kunnskap, all undring, humor, alvor og "Karin" du har gitt meg og utrolig mange andre med din fabelaktige bokblogg. Du har vært en stor inspirasjon, og jeg er innmari fryktelig voldsomt sinnsykt glad jeg tidlig i prosessen kom over akkurat din bokblogg.

  Ah, du altså...! På biblioteket i helgen lånte jeg en Selma Lagerlöf bok bare fordi jeg kom til å tenke på deg og din Selma-lidenskap. - Og Tiller skal kjøpes på Mammut. Dessuten oppdaget du jo Hanas koffert-takken til deg. Det er bare en liten brøkdel av hele kaken.

  Takk, fine Karin :) Og lykke til videre på livets landevei. Dont be a stranger :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ellikken! Det er fint å høre hvordan man henter inspirasjon fra hverandre. Jeg er glad for at du har likt bøkene jeg har skrevet om, jeg ble skikkelig glad da jeg leste det om Hanas koffert i går. Det er en bok som fortjerner oppmerksomhet. Slik som så mange andre som aldri kommer på bestselgerlistene eller blir frontet i de store kjedebutikkene. Dessverre.

   Slett
 9. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEIIIII!
  Jeg har akseptert rolig og avbalansert alle som har gitt seg som bloggere, men jeg kjenner at denne sliter jeg med. Du har definitivt hatt en av de aller beste bokbloggene og jeg kjente det faktisk helt ned i magen at du har tenkt å gi deg.
  Jeg tror jeg har lest hver eneste bloggpost du har skrevet og jeg har lært mye og tenkt mye og likt mye.
  Huff. Jaja. Men du må ikke slette bloggen. Du kan jo skrive en kort oversikt en gang i måneden. Nei, det stemmer, du vil gjøre ting ordentlig og ikke halvveis. Det er fint. Men du må ikke slette, kan hende du vil tilbake.

  Men uansett - takk og tusen takk og takk igjen - og la oss høre fra deg.

  Hilsen Lise Grimnes
  Knirk

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Lise, jeg husker faktisk den første gangen du dukket opp på bloggen her. Det begynner å bli ei stund siden. Du har vært et fint selskap i bloggosfæren.

   BLoggen vil som nevnt bestå, kanskje kommer jeg tilbake, men nok ikke her og ikke i morgen.

   Slett
 10. Man må ha lyst, ellers blir det et ork - jeg skjønner den. Likevel er det trist å høre at du gir deg med bloggingen. Hva med å finne en annen form - en skikkelig kjappis-stil, som ikke tar så mye tid? Tittel, forfatter og terningkast, evnt en linje om hvorfor vi andre bør lese eller la være?
  Men det virker som om du har tenkt grundig igjennom dette, og har endelig bestemt deg. Uansett: Jeg ønsker deg lykke til videre! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Uten lyst blir det fort et ork ja, og i det siste har det blitt lengre og lengre mellom innleggene. Jeg har tenkt mye på beslutningen, ja og det har ikek vært enkelt. ALle kommentarene viser jo hvor mange fine folk det er blant bokbloggerne der ute.

   Slett
 11. Først, takk for alle kommentarer, det betyr veldig mye. Selv om det ikke endrer noe, så blir jeg veldig rørt.

  Jeg kommer ikke til å slette bloggen. Den vil være åpen fremover og det vil alltid være mulighet for å legge inn kommentarer, på gamle innlegg akkurat som i dag. Før jeg begynte å blogge så skrev jeg aldri ned hva jeg leste, så disse tre årene er første år med statistikk for meg. Nå skal jeg kjøpe en fin bok og skrive ned titlene jeg leser. Mange bøker går fort i glemmeboken.

  Tusen takk alle sammen!

  SvarSlett
 12. Jeg er ikke noe flink til å kommentere bloggen din. Men du skal vite at jeg har fulgt den over lengre tid. Jeg synest det er veldig trist at du gir deg:(

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!

   Det er naturligvis moro når folk har lagt igjen kommentarer, samtidig så er det sjeldent jeg har oppfordret til diskusjon i innleggene mine. Å vite at noen faktisk leser det jeg har skrevet har betydd mye for meg.

   Slett
 13. Nei, nei og atter nei. Dette var utrolig trist lesning på torsdagskvelden :( Faktisk så stusslig at jeg nesten fikk lyst til å felle en liten tåre, ja selv om vi ikke kjenner hverandre så føler jeg et visst bekjentskap med deg gjennom bloggen. Det føles litt som en god bekjent som sier farvel. Jeg legger også inn et et veto. Jeg har fått så mange gode tips om bøker av deg, den siste som nøt godt av det var den lille datteren vår.

  Skulle ønske du ville blogge en sjelden gang, men jeg respekterer avgjørelsen din. Ønsker deg og dine alt godt fremover, Karin. Kos deg med lesingen! Jeg kommer til å savne blogginnleggene dine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg drar ingen steder, du hører nok fra meg igjen. Men jeg skjønner litt det der med tristheten, man føler jo litt at man kjenner de forskjellige bokbloggene.

   Jeg er glad du har funnet tips her:-) Det er fint å ta med seg.

   Forøvrig er det litt rart å lese bøker nå, siden jeg alltid har skrevet om alle bøkene jeg har lest så er det ofte jeg tenker på innleggene når jeg leser bøkene. Jeg tar meg hele tiden i å gjøre det nå også, før jeg kommer på at jeg ikke skal skrive om bøkene jeg leser.

   Slett
 14. Det var veldig triste nyheter, har fulgt bloggen din med stor glede og interesse. Du har hatt så mange flotte innlegg. Så du vil bli savnet. Lykke til videre:-)

  SvarSlett
 15. Liker ikke, har lest bloggen din siden du startet opp. Men lykke til videre, og så håper jeg vi sees i kommentarfeltet rundt omkring på andre blogger!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har jo bokblogget lenge begge to. Vi sees nok i kommentarfeltet rundtomkring.

   Slett
 16. Det var triste nyheter! Men jeg takker for mange gode anmeldelser og boktips og ønsker deg mange herlige lesestunder fremover! :)

  SvarSlett
 17. Det var ikke hyggelig lesing. Jeg har lest bloggen din lenge, og liker den veldig godt, ikke minst på grunn av din evne til å skrive originale og spennende gode omtaler av bøkene du har lest. "Love in a Cold Climate" - omtalen ruver som en av de beste jeg har lest på en bokblogg.

  Håper også at du kommer tilbake i en eller annen form, selv om jeg forstår ønske om lystlesing. Du og bloggen din vil bli savnet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for de fine ordene. Jeg er glad du trekker frem Mitford fordi jeg håper hun nå blir lest av flere etter at jeg har skrevet om henne, jeg vet om minst to som har lest Mitford allerede. Hun har en ironisk og skarp penn som jeg tror vil fange mange lesere i dag også.

   Slett
 18. Så trist, Karin, men jeg skjønner deg også... Kos deg med boklesingen i stedet, og satser på at vi plutselig sees en dag! :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.