søndag 10. januar 2010

Spennende oppfølger til Drømmenes land

De døde er Vidar Sundstøls andre bok i Minnesota-triologien. Den første boka i trilogien kom ut i 2008 og het Drømmenes land, som også fikk Rivertonprisen i år. Med dette tempoet ser det ut til at den siste boken i trilogien kommer ut allerede nå i år og jeg synes det er helt greit.

De døde er veldig annerledes enn den forrige boken, men den er helt klart en oppfølger. Jeg anbefaler alle å lese de i riktig rekkefølge.

Annerledes hvordan? Den er kort og intenst. Den foregår over et kort tidsrom og handler om politimannen Lance Hansen og broren hans som er på jakt. Men hvem er det som jaktes, egentlig? I tillegg løses en gammel drapssak, en sak som vi også ble kjent med i den første boken.

Spenningen er der, utfallet er helt åpent (så fremt du ikke leser siste side tidlig, noe jeg aldri, øh, nesten aldri gjør). Beskrivelsene er korte og intense, og en del av de gjentakelsene som plaget meg litt i Drømmenes land er borte.

Godt altså. Veldig godt skrevet.

En liten kuriositet om litterære skikkelser. I min absurde lille verden har jeg fått det for meg at at politimannen Lance Hansen og Bellas far i Twilight-serien Charlie Swan er en og samme person. Mystisk!

2 kommentarer:

  1. Bra kandidat til årets påskekrim hos meg!

    SvarSlett
  2. Jeg har nettopp lest ferdig "Drømmenes land", og likte den godt! Anmeldelsen din får meg til å ville lese mer om Lance Hansen!

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.