onsdag 3. mars 2010

The Road av Cormac McCarthy

Det amerikanske kontinentet ligger i ruiner, i aske. En far og en sønn er på vandring gjennom USA, på jakt etter kysten og mennesker som de kan stole på.

The Road av Cormac McCarthy kom ut i 2007 og fikk blant annet Pulitzer Prize for Fiction samme år. The Road har for meg lenge vært en litt svevende roman. En roman jeg har hørt mye bra om, men som jeg samtidig ikke har skjønt helt hva den handlet om.Den har gjort inntrykk på mange, jeg har lest om både kvalme og tårer under lesingen av romanen.

Det er ingen tvil om at The Road er en velskrevet roman. Vandringene til far og sønn blir skildret godt, som leser er det ikke noe problem å se for seg de grå omgivelsene, dialogene er skildrer et ømt, men sårbart forhold.

Det ble hverken tårer eller kvalme på meg under lesingen, dette til tross for at begge deler faller veldig naturligvis for meg i disse dager. En god bok, ja, som anbefales, men jeg er usikker om jeg husker denne når jeg skal se tilbake på leseåret 2010.  

5 kommentarer:

 1. Har sett filmen, den var elendig og kan hvertfall ikke anbefales....men kanskje jeg skal lese boka da...

  SvarSlett
 2. Eg synest både boka og filmen var og er heilt fantastisk fine. Det skjer stadig sjeldnare at eg har ei så sterk lesaroppleving, og at filmen viser seg å meir enn leve opp til inntrykka boka gav.

  SvarSlett
 3. En fantastisk bok, så god at jeg er skeptisk til å se filmen, særlig fordi så mye foregår på et indre plan. Blir samtidig nysgjerrig på filen fordi det er så ulike oppfatninger av den, både blant de som har lest boken og de som ikke har det.

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg veldig til å se filmen, men er litt usikker på om jeg burde lese boka først. Som regel når jeg har sett en film så er jeg ikke lenger så interessert i å lese boka, og hvis jeg har lest boka først så blir ikke filmen alltid like god. Kanskje jeg må bare velge en av delene, enten boka eller filmen. Hva mener du?

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke sett filmen, men må innrømme at jeg er litt nysgjerrig. Samtidig så er alltid filmene dårligere enn bøkene, så det kan bli en liten nedtur. Spesielt hvis man leser bøkene og ser filmen kort tid etter hverandre. Boka er verd å lese, jeg skjønner at noen blir veldig imponert:-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.