mandag 1. mars 2010

Snikende kvalme

I 2006 så jeg stykket Blackbird på Nationaltheatret. Stykket startet ut helt greit som det heter i min generasjon, men så etter hvert kom en snikende kvalme og slutten kom med en klump i magen.

I høst kom jeg over teaterstykket på Audiatur og jeg bestemte meg for å kjøpe det. For å finne ut, for å se om det var en mulighet for at klumpen i magen ikke stemte.


Blackbird er skrevet av David Harrower og er en dialog mellom en ung kvinne Una og eldre mann Ray. De møtes for første gang på mange år, sist de møttes var Una 12 år gammel og de to hadde et forhold. Nå har Una oppsøkt Ray, men hvorfor?

Å lese et drama kan være utfordrende, men jeg må innrømme at når dialogene er så intense som i dette stykket så merker man ikke at det er et drama. Det er rett og slett en veldig bra historie, om sårbarhet, om å krenke og være den krenkede, og om å komme seg videre.

Et lite apropos - forfatteren David Harrower has også oversatt flere av Jon Fosse sin drama til engelsk.

1 kommentar:

  1. Husker at jeg leste om dette teaterstykket. Skulle gjerne ha lest det. Jeg synes det er helt ok å lese dramatikk. Selv om det er lenge siden jeg har gjort det nå.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.