torsdag 15. april 2010

Møt Flavia de Luce: The Sweetness at the Bottom of the Pie

11 år gamle Flavia vil at noe skal skje.

Bortstuet på en forfallen herregård på den engelske landsbyen sammen med to ufordragelige storesøstre og en fraværende far, er hennes store lidenskap er kjemi, kunnskap hun bruker for å gjøre livet surt for søstrene.  Så finner Flavia en døende mann i hagen og før hun vet ordet av det så er hun midt i en etterforskning.

I wish I could say I was afraid, but I wasn't. Quite the contrary. This was by far the most interesting thing that had ever happened to me in my entire life. 


Settingen er England og 50-tallet. Ingrediensene er frimerker, engelske kostskoler, landsbymiljø og et mord. Flavia er en egentlig en blanding av snusfornuftige Miss Marple og etterettlige Nancy Drew. Med et beundringsverdig pågangsmot vil hun renvaske faren. Selve handlingen i boka er ganske platt, det er Flavia - hennes ideer, tanker og beskrivelsene av henne som gjør boken til god lesning. Hun irriterer, imponerer og irriterer (mer!).

The Sweetness at the Bottom of the Pie er Alan Bradley sin første krimbok. Det er den første i en serie av seks som er planlagt med Flavia i hovedrollen. Det var Ann Helen på bloggen Migrating Coconuts som gjorde meg oppmerksom på denne litt spesielle boken. Den er utgitt på norsk med tittelen Det søte i bunnen av kaken.

Jeg har fått meg en ny heltinne. Hun heter Flavia de Luce. Jeg her glad hun ikke er lillesøsteren min.

1 kommentar:

  1. Du får greie deg med de lillesøstrene du har...:) Høres ut som ei god bok, kanskje den havner på lista mi...

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.