tirsdag 13. april 2010

Mer fra kjent bokhandel i London: A Spy in the Bookshop

I forrige uke skrev om jeg om brevvekslingen mellom Nancy Mitford og Heywood Hill, den tidligere innehaveren av bokhandlen som ligger i Curzon Street, London. I brevene som gikk over den engelske kanal kunne vi lese hint om feiden mellom Hill og hans partner; Handasyde Buchanan.

Da Hill pensjonerer seg på 60-tallet er det en perifer slektning av Hill som starter å jobbe i bokhandelen. John Saumarez Smith blir ansatt under tvil av Buchanan og det er hans brevveksling med Hill som er bakgrunnen for boka A Spy in the Bookshop

Med innlevelse forteller John om dagene i bokhandelen og ikke minst om Hill sin fiende; Buchanan. For å holde på jobben sin må John tie om sin kontakt med Hill, noe som fører til vittige episoder og forviklinger.

Brevene som går mellom Hill og John er lange sammenlignet med de som er gjengitt i The Bookshop at 10 Curzon Street. Historiene er mer detaljerte og livet i bokhandelen blir livlig beskrevet. Det er John selv som har redigert boken og med hans små kommentarer blir vi bedre kjent med driften av bokhandelen. Jeg blir helt oppslukt av the Shop Row og intrigene, samtidig som jeg tror jeg kjenner lukten av gamle og nye bøker i bokhandelen.

God bok!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.