søndag 3. oktober 2010

Tulipanviruset - krim fra Holland

Skal du lese en krim i år ville jeg ikke ha kastet bort tiden på Tulipanviruset av Daniëlle Hermans.

Jeg liker ikke å si at en bok er dårlig, man skal lete lenge etter ei bok som ikke har noe bra med seg, men Tulipanviruset er nok noe av det dårligste jeg har lest på lenge.

Det er en krim, handlingen er satt vekselvis i Holland og i London, i dag og på 1600-tallet. Hovedpersonen (en av maaange) Alec, finner sin onkel døende. Han betror Alec ei bok - og dør. Det viser seg at onkelen ble drept og Alec starter sin egen etterforskningen. Løsningen skal han finne i Hollands gullalder.

Hva er dårlig? Språket og karakterene er de største synderne. Språket er ikke direkte dårlig, men hele romanen har en underlig disponering, Den er relativt kort og i stedet for å bruke tid på dybde i karakterene og plottet så brukes det tid på å beskrive et vedlegg i en e-post. I det hele tatt stusser jeg på en del uvesentligheter.

Romanen har ett par hovedpersoner, men fortelles av mange personer. Få av karakterene er realistiske, ingen har dybde.

Og hva er så bra? Selve plottet er interessant og det er tidvis spennende, tulipanhistorien i Holland gjør det ekstra interessant. Men, er du interessert i historiske tulipaner anbefaler jeg i stedet Den sorte tulipanen på lydbok, en klassiker av Aleksandre Dumas.

Svosj, svosj - tilbake til biblioteket med denne boken!

2 kommentarer:

  1. Jeg har hatt denne stående i hylla en stund, nå tror jeg at den ryker ut - takk for advarselen :-)

    SvarSlett
  2. Takk for advarselen, Karin. Tror nok ikke denne boken får sneket seg inn på min ønskeliste.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.