mandag 3. januar 2011

Engelsk krim: Gallows View

Etterforsker Alan Banks har flyttet fra travle London til den lille (oppdiktet) byen Eastvale, ikke langt fra York. Sammen med sine kone og to barn ønsker han en roligere tilværelse på landsbygda. 


En serie av mindre hendelser skjer i Eastvale. To gutter bryter seg inn i flere hus og stjeler , en eldre dame blir funnet død (eller er hun myrdet?) og en "peeping Tom" plager den kvinnelige delen av befolkningen. Politiet henter inn hjelp for å lage en profil og Banks må jobbe sammen med den unge psykologen Jenny Fuller.

Det er ingen oppsiktsvekkende hendelser i Peter Robinsons første roman om Alan Banks. Handlingen er sober, til tider nesten hverdagslig, men Robinson klarer å skape spenning. Banks, en uvanlig sympatisk etterforsker i krimsjangeren, har et rolig familieliv og ingen store fiender på arbeidsplassen. Selv om han i Gallows view blir tiltrukket av den vakre Jenny så lander han forsåvidt med beina på jorda, og i etterkant ser jeg at den indre konflikten som Banks opplever er et veldig godt trekk av forfatteren for at vi skal bli bedre kjent med etterforskeren.

Robinson har skrevet opp i mot tjue bøker om Alan Banks, selv kommer jeg definitivt til å lese flere. Boka ble slukt ett par dager før jul, bøtta og moppen ble stående ubrukt, for julevask eller ei, jeg skulle finne løsningen sammen med Banks.
----
Og boka? Lånt av en venn.
----

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.