mandag 28. februar 2011

Hevnens alkymi av Kurt Aust

Even Vik blir overvåket. Av et ukjent brorskap ingen kjenner til. De usynlige brødre er navnet. Even Vik, professor i matematikk, har fått en oppgave av dem, han må tyde en til nå ukjent tekst av Newton. Problemet er at teksten ikke gir noe mening. 


Det var i romenen De usynlige brødre vi ble kjent med Even. Hans eks-kone tar selvmord i Paris og Even klarer ikke å tro at Mai ville være i stand til en slik handling uten at hun ble tvunget til det. Slik kom brorskapet inn i livet til Vik. 

Aloysia LaTours mann ble også drept av det samme brorskapet. Nå er hun på flukt fra de samme morderne. Even oppsøker Aloysia for å finne svar - og en som han kan stole på. For rundt han i Norge finnes det mange støttespillere, men kan han stole på alle?

Hevnens alkymi er med andre ord en fortsettelse på av De usynlige brødre. Ryktene på internett sier at kommer en tredje bok, det kan kanskje forklare en noe diffus slutt. Nåja, det er å starte i feil ende. 

For det starter voldsomt i denne andre boken om den noe vrange og anarkistiske matematikkprofessoren. Even blir dopet ned og våkner opp på sykehuset med en drapstiltale, han har forsøkt drept sin (eneste) venn. Heldigvis kan vi lesere trekke pusten, så starter forfatter Kurt Aust med begynnelsen og handlingen kan utfolde seg i en mer naturlig tempo.

Jeg liker godt spenningsromaner, gjerne ispedd konspirasjonsteorier. Til en viss grad må de også være realistiske, forfatteren må ta meg med inn i et univers jeg tror på. Aust gjør ingen dårlig jobb når det kommer til det, men det er litt for mange dødsfall til at jeg føler full autentisitet. Samtidig føler jeg at romanen har et snev av parodi over seg, jeg vet ikke om det er tilsiktet eller om det er forfatteren som går ut litt for hardt.

Jeg håper nå ryktene på internett stemmer og at det faktisk kommer en tredje bok om Even Vik. Jeg likte Hevnens alkymi bedre enn den første, men jeg anbefaler alle som er interessert i Kurt Aust sine samtidsromaner å starte med De usynlige brødre.
----
Og boka? Kjøpt selv på Mammut. 
----

2 kommentarer:

  1. Jeg har lest Austs "Vredens dag" og likte den ganske godt. Kanskje jeg får hive meg rundt på disse bøkene også :D

    SvarSlett
  2. Jeg må innrømme at jeg har aller mest sansen for Kurt Aust sine historiske krimromaner, så hvis du ikke har lest alle anbefaler jeg deg å lese de i stedet. Disse to spenningsromanene som jeg nevner her er gode, men jeg synes at de historiske er hakket vassere:-)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.