lørdag 4. april 2009

Lørdag. Formiddag. Aviser.

Bokmagasinet, Klassekampens nye lørdagsbilag, har i dag et lite intervju med Jenny Hval på side to. Hun får spørsmålet om hva som er en dårlig tekst? Og svarer følgende - Kanskje når vi ikke får noen bilder i hodet av den? Og så når noe er selvfølgelig og klisjefylt, fylt av standardfraser og nostalgi. Ja, nettopp det. En dårlig tekst, være seg en sang eller en roman, er kanskje nettopp når vi ikke klarer å lage våre egne bilder.

Dagsavisen har en lengre artikkel om et mord i England i 1860. En liten gutt blir drept og det blir ganske snart klart at morderen er en av de som befant seg i huset mordnatten. Denne saken skapte i følge Dagsavisen en enorm interesse og politimannen som ble satt til å etterforske mordet Jack Whicher, har i ettertiden inspirert flere kjente krimforfattere. Kate Summerscale har skrevet en roman om mordet, basert på vitneutsagn og andre kilder. The Suspecion of Mr. Whicher har ligget på bestselgerlistene i England i over et år nå og Gyldendal utgir en norsk oversettelse i løpet av våren.

Anna Gavalda fortsetter å imponere. Hennes nye bok er nå utgitt på norsk under tittelen Lykka er ein sjeldan fugl, som jeg tidligere har skrevet om (men da under navnet Trøsterunde). I Bokmagasinet er det en lengre essay om hvordan Anna Gavalda fortsetter med å trollbinde franskmenn med sin magiske skriving. Folk som leser bøkene hennes på pendlerturen fra forstedene hver dag og som finner håp i det hun skriver. Essayet er skrevet av Sandra Lillebø.

Og nå skal jeg kose meg med Andvake av Jon Fosse.

God helg og god påske!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.