fredag 5. juni 2009

Ut og kjøpe bøker...

I dag jeg sittet på jobb og tenkt skal jeg gå eller ikke... Det er naturligvis Aschehoug sitt årlige bakgårdssalg jeg snakker om. Jeg endte opp med å gå.  Jeg kom hjem med to små gavebøker, en roman jeg skal gi bort og tre romaner til meg selv. Nok, men ikke så mye at jeg får dårlig samvittighet fordi bokhyllene våre allerede bugner av bøker jeg burde ha lest. 

Jeg synes jeg gjorde noen små kupp. Den obligatoriske spenningsromanen ble med meg hjem. Denne gangen var det spanske Emilio Calderon sin roman Skaperens kart. Gleder meg til å lese denne romanen hvor handlingen foregår i Roma. 

I tillegg kjøpte jeg Synnøve Solbakken av Bjørnstjerne Bjørnson og to bøker i en av Sigrid Undset. Etter å ha lest Fru Marta Oulie ble jeg inspirert til å lese de andre samtidsromanene som Undset skrev. Egentlig var jeg på jakt etter Jenny og Ida Elisabeth som jeg har fått anbefalt men de fant jeg ikke. I stedet plukket jeg med meg Splinten av trollspeilet og Vårskyer. Førstnevnte handler om to kvinneskjebner og jeg tror det blir en god leseropplevelser hvis Undset beskriver kvinnene slik som i Fru Marta Oulie.

Bakgårdssalget varer til og med i morgen lørdag klokken 16.00! Her kan dere gjøre mange gode kjøp!

1 kommentar:

  1. Hyggelig at du liker alfabetene min :)

    Skulle ønske vi hadde Aschehougs bakgårdssalg her i Bergen også, hehe. Men på den annen side så bør jeg vel lese noe av det jeg har før jeg kjøper nytt. Lettere sagt enn gjort når man kommer over interessante bøker ;)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.