torsdag 17. september 2009

Knut Hamsun som far

Knut Hamsun var nazist og forfatter. Eller forfatter og nazist. Vi i Norge klarer ikke helt å bestemme oss for rekkefølgen. Men Knut Hamsun var også far. Her er et brev til hans sønn, Tore Hamsun (også forfatter).

Kjære Tore,                                                                    Oslo 14. Mai 1926

Tak for Brevet. Du kan skjønne at du maa ha Penger til 17de Mai, og det maa Arild også. Men nu blir det ikke Tid at faa sendt noget herfra Oslo, derfor maa Mama laane mig 20 kroner og gi dig 10 Kroner og Arild 10 Kroner. Hun skal faa igjen Pengene naar hun kommer hit til Oslo med bilen, maa du si. (....)

Derimot hører jeg at du nu angrer paa at du ikke lot dig indskrive for Presten iaar. Det hadde jeg ikke ventet. Du fortalte selv da jeg var hjemme at det var flere gutter i Grimstad som ikke vilde konfirmeres før de hadde tat Middelskoleeksamen, og du sat det vilde du heller ikke. Har du glemt det nu? (...)

Men det skader jo ikke at du øver og Kroppen din du ogsaa, vet du, saa baade spiser du bedre og sover bedre. Det er ialfald rent galt at du ikke sovner strakt om Kvelden, det vilde hjelpe dig om du var i mere Virksomhet om Dagen med Kroppen din.- Ja nu maa dere ha en morsom 17de Mai allesammen.

                                                                                        Fra Papa

Hentet fra utvalgte brev i Hamsuns beste, senere verker (Gyldendal).

2 kommentarer:

 1. He he, dette var artig å lese. Bruk Kroppen sønn!

  SvarSlett
 2. Rottefangeren fra Hamarøy vs Anna Munch:

  Sjekk 3 blogger på

  www.knutmichelsen.no -

  "Hamsun og Bergljot i Follo - kjærlighet og krisetid 1896-1906."

  Knut Michelsen

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.