lørdag 10. oktober 2009

Julebibliotek!

 Ja - jeg vet det er litt tidlig. Men midt opp i oppussing, flytting og en travel jobb så har man kanskje litt behov for å se litt fremover. Og snart, faktisk veldig snart, er det jul og jeg elsker julen.

I det siste har jeg kikket litt rundt i bokhyllene våre og funnet ut at det er lite med julelitteratur,  og da har ideen med å lage en liten avdeling med julelitteratur kommet snikende. Bøker som man kan lese hvert år og som ikke går av moten. Litt sånn som Askepott med tre nøtter på julaften, bare i bokform.

Så nå er jeg på jakt etter bøker med juletema, i videre forstand. En julefortelling/ A Christmas Carol av Charles Dickens, novellesamlingen til Levi Henriksen Bare mjuke pakker under treet. Snekker Andersen er også en selvfølge. Men er det andre bøker som har juletema eller som kan med fordeles leses i julen?

Jeg har søkt litt rundt og fått en lengre liste hos både norske og utenlandske bokhandlere, blant annet boken som dere ser på bildet her. Bok med juleeventyrer av blant annet Astrid Lindgren og Elsa Beskow. Jeg skal også jakte på litt fine bøker om juletradisjoner og kanskje litt julemat. Noen tips der ute?

4 kommentarer:

 1. Eg har egentlig bare hatt en juletradisjon når det gjelder bøker, og det er Jostein Gaarder med Julemysteriet. Men skal sjekke ut de andre bøkene du nevner! Er alltid koselig med julebøker :)

  SvarSlett
 2. Jeg anbefaler The Three Day Rule av Josie Lloyd & Emlyn Rees. Den handler om familien Thorne som samles hver jul - mer av plikt enn av lyst. De har inngått et kompromiss om å være sammen tre dager. De samles på en øy utenfor Conrwalls sørvest-spiss. En jul blir de overrasket av århundrets snøstorm som gjør at de blir isolert på øya, og må holde ut med hverandre til stormen er over.
  Boka er både trist, dramatisk, men også hylende morsom!

  SvarSlett
 3. Jeg må også undersøke dette, for jeg har ingen juletradisjoner når det kommer til bøker, men kan tenke meg at det er kjempekoselig å lese i adventstiden og romjula!

  Tipset til Mi grind må jeg ta med meg, for jeg har lest Sammen og Sammen igjen av de forfatterne, og jeg likte de veldig godt :)

  SvarSlett
 4. Takk for tips. Jeg har lest noen bøker av Josie Lloyd & Emlyn Rees tidligere, men ikke denne. Liker stilen deres. Jostein Gaarder tenkte jeg ikke på en gang. TAKK:-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.