onsdag 3. februar 2010

Tematrio: Uleste klassikere

Ukens tematrio hos Lyran er virkelig noe jeg kan relatere meg til! Alle disse klassikerne som står ulest i hylla og i den delen av hjernet som inneholder dårlig samvittighet.

1) Krig og fred av Tolstoj. Tro meg jeg har prøvd. Mens Anna Karenina fikk meg ut av ungdommens uskyldighet så er det lengste jeg har kommet i Krig og fred en tredje del uti. En kompis kom med et forslag om å tegne et kart over persongalleriet, men etter å ha fylt ut A3 ark så gav jeg opp den ideen også (og romanen). Nå har jeg også skaffet meg boken på lydbok, så nå er det virkelig ingen grunn til å ikke lese den.

2) Don Quijote de La Mancha av Miguel Cervantes. Jada, den er der den også. Vi har den faktisk i to utgaver hjemme. Hver sommer (jeg har fått det for meg at det er en sommerbok) funderer jeg på om jeg skal lese denne, men så blir det ingen ting av. Men jeg har veldig lyst, det er bare det at mursteiner er så lite fristende!

3) Da jeg tenkte på denne tematrioen i går kveld tenkte jeg at nummer tre måtte være noe av Shakespeare. Men så bestilte vi tur til Berlin i går kveld og da bestemte jeg meg for at Thomas Mann er mannen! Trolldomsfjellet er nå faktisk bestilt på biblioteket med store planer om å få lest denne før februar er ute.

For flere uleste klassikere i bokhyller rundt omkring, sjekk Lyrans sitt innlegg med kommentarer!

2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst Krig och fred, Don Quijote, Shakespeare eller Mann heller. Tur att vi har något bra kvar ;-)

    SvarSlett
  2. I truly wish this had an English button on it! :( Sighs. I actually was journalling the recent books that I've been reading myself! :) I decided I had taken enough time off from doing that! :O I am in the process of being back in touch with you -- your patience has been appreciated! :) Oh! I borrowed Pride & Prejudice in comic book form because you featured it on your blog! :) I couldn't read the commentary, but I figured, why not? If you like it, I should too! :) At least, I assumed you liked it! :) :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.