mandag 16. august 2010

Jonathan Franzen og lister...

TIME har denne uken en artikkel hvor de argumenterer for hvorfor de mener Jonathan Franzen er en av de beste romanforfattere i USA. Du kan i tillegg lese om fem bøker som har inspirert Franzen.

TIME er glad i lister og på denne siden kan du finne en haug av de, hva med blant annet amerikanernes liste over Top 10 Books You Were Forced to Read in School.

2 kommentarer:

  1. Det har vært mye snakk om Franzen denne sommeren, men jeg har ikke rotet meg til å lese noe av ham likevel. Har du lest noe? Kjenner jeg blir litt skeptisk til denne diskusjonen om "the great american novelist", for hva er egentlig det? Virker som en litt meningsløs diskusjon på meg.

    SvarSlett
  2. Jeg leste Korrigeringer for et par år siden og for meg så var den et godt bilde av det jeg mener er typisk amerikansk middelklasse. Jeg har også startet en annen bok av han, men da gav jeg opp halvveis (og det gjør jeg sjeldent).

    Jeg blir mest fascinert over amerikaneres behov for å utpeke eller kåre "den beste". Det er litt absurd i mine øyne. Man kan godt kåre verk som feks har hatt mest innflytelse, men beste forfatter? Da ligger lista veldig høyt.

    Dessverre har jeg lest altfor lite av andre amerikanske samtidsforfattere som feks Philip Roth til å hele tatt kunne si om jeg synes han er den "beste" i USA nå. Når jeg tenker meg leser jeg egentlig få amerikanske samtidsromaner i det hele tatt...

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.