mandag 27. desember 2010

Se min kjole, nei, se mine bøker...

Jeg er heldig. Veldig heldig. Under juletreet i år lå det åtte romaner, en hobbybok og tre lydbøker! Jeg er virkelig heldig som har familie og venner som kjøper bøker til meg, selv når jeg mistenker de for å mene at jeg har nok av uleste prosjekter. Selv gir jeg nesten alltid bort bøker, gjerne med noe til, men en bok må være med.

Første bok ute var Blues från ett krossat världshus av Sonja Nordenswan. Den hadde jeg strengt tatt valgt ut selv. Ålandske Nordenswam skal leses i forbindelse med samlesningsprosjektet som jeg antar nå de fleste har hørt om. 25. januar kan du lese hva jeg synes om romanen.

På bloggen min har jeg tidligere i høst gitt uttrykk for at jeg ønsket meg et abonnement på Persephonebøker, en bok per måned i et halvt år. Kan det blir bedre? Jula blir jo varende lengre enn til påske! Min kjære hadde tatt hintet, som forøvrig ble fulgt opp av at jeg krysset av de bøkene jeg hadde eller mest lyst til å lese i en katalog fra Persephone. Under treet lå den første boka i abonnementet mitt - High Wages av Dorothy Whipple. Les mer om boka her om du er interessert.

Klassikeren Bildet av Dorian Grey av Oscar Wilde lå også fint pakket inn under treet. Det er en klassiker jeg lenge har tenkt på å lese og i følger Jan Kjærstad så er et bibliotek uten denne romanen kunne sammenlignes med en krydderhylle uten pepper! 

Jeg har lenge tenkt på å lese (og kjøpe) Miranda July sin novellesamling No one belongs here more than you. Min lille lillesøster gav den til meg, sammen med Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg. Sistnevnte er skrevet av Kjersti Annesdatter Skomsvold og jeg husker at den fikk mye positiv omtale da den kom ut i 2009. 

Min andre lillesøster (altså ikke den lille, men den mellomste) gav meg også to bøker som jeg er veldig spent på å lese. Den ene er skrevet Sophie Dahl (jepp, det er barnebarnet sjølvaste Roald Dahl) og heter Playing with the Grown-ups. Guardian skrev blant annet følgende... Peopled by great British eccentries, it is oddly ageless... Sophie Dahl er et nytt bekjentskap for meg, men det er ikke Reina James. For to år siden fikk jeg This Time of Dying og nå hadde min søster fått med seg at det har kommet en ny bok fra den kanten. The Old Joke heter den og vi har beveget oss bort fra den dødelige influensaen som herjet Europa etter 1. verdenskrig. Her er omtale hentet fra The Book Depository...

Mim Lyons is a retired film actress, occasionally still recognized from her last great starring role in the late 1960s, but now more than content to restrict her performances to occasional play-readings with a group of old friends from the theatrical world. But when her agent calls out of the blue with a job offer, her husband begins to have his own dreams and schemes about the possibility of a comeback, in a part that unsettles Mim's perception of how her husband sees her - and of who she really is. As Mim struggles to preserve the quiet surface of the existence she has created away from the limelight, it becomes impossible to ignore the turmoil in the lives of those closest to her.While her friends' marriage hits the rocks, her son struggles to clean up his act, her estranged daughter floats back into her life, and her husband is suddenly rendered vulnerable, Mim gradually comes to reassess the roles she has been playing - as friend, as daughter, as mother and as wife - and to decide who exactly she wants to be.

Mo Hayder har jeg hørt mye om og Kuren er den andre boka om førstebetjent Caffery. Den skal visst være særdeles spennende, spørsmålet er om den er for spennende? Stay tuned og dere får rapport!

Jeg fikk også en hobbybok om scrapbooking. Boka heter kort og godt Scrapbooking og er skrevet/laget av Cathrine Rein Carlsen og Turid Eide. Jeg er allerede inspirert! 

For ikke lenge siden skrev jeg at krim var tingen å ha på øret. Min kjære, som i år var veldig raus med julegavene, gav meg blant annet lydbøker, krim alle tre. To av den islandske forfatteren Arnaldur Indridason og Flytande bjørn av Frode Grytten. Det aller kuleste er at han har kjøpt disse tre brukt, for hvem har sagt at julegaver trenger å være nye?

Jeg håper dere alle har ei fin og fredelig jul. Og kanskje fikk dere noen fine bøker til jul?  

PS! Jeg fikk også et gavekort til jul og det skal brukes på Jomfruene og andre noveller av Irène Némirovsky.

2 kommentarer:

  1. Bildet av Dorian Gray er ein av mine store favorittar. Gled deg til ho og kos deg med ho! Og den boka til Kjersti Annesdotter Skomsvold las eg i vår, det er også ei veldig god bok.

    SvarSlett
  2. Det høres ut som du virkelig har hatt en innbringende jul! ;-) Jeg gleder meg til å lese dine bokomtaler etter hvert!

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.