søndag 6. februar 2011

Konger, biter og japanske Kaikun

Den siste uka her jeg vært innom Bislet Bok et par ganger. For å bøte på den dårlige samvittigheten som man av og til får når man kjøper flere bøker, så kjøpte jeg med tre bøker til barnebiblioteket. Om de en dag kommer til å falle i smak hos arvingen er for tidlig å si, men jeg falt for historiene, fargene og illustrasjonene.

Kongen og havet er skrevet av Heinz Janisch og illustrert av Wol Erlbruch. Boka er en samling av 21 historier om en konge. Kongen, vel det er kanskje oss mennesker, og alle historiene viser et stort spekter i følelser. I følge forlaget Heinesen passer boka fra fem år og oppover, men jeg tror vi voksne også kan undre oss litt over denne boken. 

Kongen og bien
- Vekk med deg! sa kongen og forsøkte å jage vekk en bie fra blomsten.
- Det er jeg som er konge her, ropte kongen.
- Jeg også, sa bien og stakk. 

En annen bildebok som er utgitt på Heinesen Forlag er Pezzettino av Leo Lionni. Mens Heinz Janisch er en kjent forfatter fra Østerrike, så er Lionni født i Holland men bor i Italia.  Pezzettino er en liten bit, og undrer på hvem han tilhører. Han legger ut på en ferd for å finne ut hvem han er. Illustrasjonene er enkle, men herlige, collage-aktig. En grundig anmeldelse av boka kan du lese på barnebokkritikk.no


 Fra Europa til Japan. Gyldendal har en serie som jeg ikke har vært klar over, serien Verdens beste bildebøker. Boka Kaikun går på tur av Hirotaka Nakagawa og Ryoji Arai er utgitt som en del av denne serien. Det var de klare og flotte fargene som fikk meg til å kjøpe boka. Også den  (og noen av de andre i serien) kan du også lese mer om på barnebokkritikk.no.

1 kommentar:

  1. Barnebokkritikk.no er en side jeg skal se mer på etter hvert. Takk for tips! :)

    Jeg har en lei tendens til å lese bøker jeg selv likte som barn for ungene, og det er ikke usannsynlig at vi slik går glipp av en del nye, flotte barnebøker.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.