søndag 8. mai 2011

Søndagsbriefing

Og om du lurer, bildet har ingenting med bøker å gjøre...

Sola skinner og jeg er godt plantet inne. Søndager er fine dager, rolige, men samtidig gir de bud om at en ny uke snart er på vei. Jeg har hatt min første arbeidsuke på ti måneder, fint å se alle sammen igjen. Nå er det slutt på lesing på dagtid, hadde en liten drøm om at min relativt tekniske jobb hadde endret seg til å lese en haug med bøker, men det hadde da ikke skjedd...

Tid til lydbøker blir det da, spesielt når folk prøver å springe fra boten sin og stanser t-banen i Oslo, og idioterer parker midt foran trikken, da er det godt å ha et alternativ sted å tilbringe litt tid. Skjønner ikke hva jeg gjorde uten lydbøker? Nå er jeg snart ferdig med The African Queen av C. S. Forester (han som skrev bøkene om selveste Hornblower, selv har jeg bare sett serien). Neste bok som skal høres er Rivers of London av Ben Aronovitch. Urban fantasy er visst sjangeren, jeg falt jeg helt for beskrivelsen på audible.co.uk og da var det gjort. Vi får se om førsteinntrykket holder seg.

Jeg får jo lest litt da. Etter å ha knotet med den tunge, dokumentariske boken How the Other Half Lives av Jacob Riis har jeg lagt den litt til side. Tid og konsentrasjon må til for å lese mer i den boka. Det er dog skremmende å se hvordan en bok om leieforholdene i New York på slutten av 1800- tallet kan være like aktuell i dag. Adskillig  lettere var Vidar Sundstøl sin nyeste krimroman Ravnene. Leseeksemplaret ble nesten slukt i et jafs og omtale kommer snart, spennende slutt på Minnesota-trilogien fra den kanten. Nå er jeg godt i gang med John le Carré sin En forræder etter vårt hjerte og den lover bra. Videre fikk jeg hentet Elskeren av Marguerite Duras på biblioteket i går, til Lines samlesning av 1001 bøker, den blir den neste på listen.

En del bøker har jeg lest men ikke fått skrevet om enda. Forbausende mye krim, jeg må innrømme at det har blitt en del krim i det siste. Jeg vurderer nå å lese serien om Morse, men har ikke bestemt meg enda. På norsk eller engelsk? Tror ikke alle er kommet ut på norsk, men samtidig så kan da lesingen strekkes over en lengre periode. Lese skal man jo gjøre hele livet!


Fortsatt god søndag!

3 kommentarer:

 1. Herlig søndagsvårbilde!

  Gled deg til Elskeren og ønsker deg ei riktig god uke. :)

  SvarSlett
 2. Jeg leste Morse på norsk, men jeg har merket meg at blodfansene leser på engelsk. Jeg ser ikke bort fra at humoren kommer bedre til sin rett i originalen, det er jo det typiske.

  Jeg skal også begynne å høre på lydbok, men begynner med ingen ringere enn Don Quijote. Hvis jeg kommer meg gjennom den, skal jeg prøve Moby Dick. Jeg skal i hvert fall ha for forsøket;-)

  SvarSlett
 3. fjord: Ja, det er et herlig bilde (jeg er ikke objektiv her naturligvis!)

  line: Jeg tror jeg ender med engelsk. Billigere er det også.

  Moby Dick skal jeg også høre på i løpet av våren. Planen er å høre på den etter Rivers of London. Jeg har regnet litt på det og tror jeg kan bruke ca 3 uker på den. Jeg ble veldig inspirert av at Rose- Marie har hørt den som lydbok og mente at den ikke var vanskelig og at den engasjerte (super viktig ved lydbøker). Jeg håper du liker lydbok-konseptet i alle fall:-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.