tirsdag 7. juni 2011

Leseplaner

Bai har et ukentlig innlegg om hva hun skal lese. Kva skal du lese? spør oss hun hos andre. Jeg svarer!

Etter å ha vært i jobb i en måned nå så begynner ting å falle på plass. Jeg merker at jeg ikke lenger er hjemme på dagtid, og jeg savner å kose meg med ei bok når den lille sover. Nå blir det lesing på kvelder og kanskje litt i helger. Sålangt i år har jeg lest og hørt omtrent 70 bøker, det er jeg relativt godt fornøyd med. Og sommeren er ofte lesetid her hos oss så jeg håper på mange gode lesestunder i ukene fremover.

Men altså - hva skal jeg lese denne uken. Jeg er godt i gang med Smaragdatlaset av John Stephens. Det går raskt unna og jeg tror ikke den varer ut uken. Onsdagen setter vi kursen for Vestland og med i bilen har vi med lydbøker med Agatha Christies sine romaner. Det fungerte godt tidligere i år, så vi satser på å løse flere mysterier på turen vår. Med kommer jeg nok til å ha med meg en fem- seks bøker, ikke at jeg tror at jeg kommer til å lese alt, men hvem vet... Hva skal jeg ta med? Jeg lurer på om jeg skal ta med meg noe av Nancy Mitford, kanskje noe mer krim av Jussi Adler- Olsen og kanskje Raymond Chandler sin Den lange søvnen. I tillegg var jeg innom biblioteket i dag og rasket med meg Tidskartet ene og alene fordi jeg synes forsiden var så kul. Kanskje den blir med også.

Nå er jeg midtveis i Moby Dick - som lydbok. Det tar tid, og jeg må jo si at boken er et slags mesterskap i detaljer og avstikkere. Jeg må også innrømme at jeg tidvis faller litt av, men jeg blir alltid fasinert igjen. Ny estimering viser at jeg nok kommer til å holde på den ut juni. Minst.

4 kommentarer:

 1. Dei gamle klassikarane er ofte veldig detaljerte. Eg høyrde tidlegare i år Gullivers reiser på lydbok, og det blir veldig mange avsporingar og grundige utleggingar. Eg tenker ofte på at forteljarteknikken og måten forteljaren henvender seg til lesaren på er svært annleis i eldre litteratur.

  SvarSlett
 2. Det var jo en anseelig liste :-) Selv har jeg lånt 28 tegneserier jeg skal gjennom pluss at jeg holder på med ett par bøker, så det blir lesing nok.
  Jeg gleder meg til sommerferie for da har jeg bedre tid til å lese, forhåpentligvis med sol og varme (på terassen) :-)

  SvarSlett
 3. 28 tegneserier høres ambisiøst ut. Hvilke tegneserier liker du? Selv har jeg bare lest noen få, nesten hele Fables.

  Bai: Helt klart en annen teknikk og ofte mer preg av muntlig. Av og til fungerer det, av og til ikke. I Moby Dick så synes jeg at det fungerer.

  SvarSlett
 4. Jeg blir stadig mer spent på å lese omtalen din av Moby Dick. Jeg skal sitte klar med lydbok og playknapp i tilfelle du er like positiv etter å ha lest hele;-)

  Jeg leser også Den lange søvnen nå. Overraskende nok synes jeg den er ganske morsom. Han har det i kjeften, den godeste Marlowe.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.