fredag 17. juni 2011

Sommerspenning

Det er bare en Harry i min verden og han heter ikke Hole til etternavn. Etter at Gjenferd kom ut i forrige uke så ser jeg romanen overalt. Det er gøy å se folk så oppslukt i en litterær helt, men jeg tenker likevel at det kanskje finnes andre alternativer der ute for de som søker litt spenning på late sommerdager.  Her er min sommerlige ønskeliste:Sanctus av Simon Toyne  er en spenningsroman om en munkeorden som vokter en hemmelighet. Jeg har skikkelig sansen for slike spenningsromaner. Romanen er solgt til mange land, forfatteren er engelsk og debutant.
 

Tidligere i år leste jeg to romaner av Juan Gomez-Jurado. Selv om jeg ikke ble helt begeistret, ble jeg underholdt nok til at jeg gjerne vil lese mer av han. Nå har Gyldendal fått oversatt boken Forræderens emblem fra spansk.


Jeg kom tilfeldigvis over denne boken i bokhandelen her en dag, da jeg gjorde litt vindu-shopping. Det var først og fremst tittelen som fikk meg interessert. Den jiddische politiforening av Micheal Chabon er krim fra Alaska og høres veldig interessant ut. 

Og hvis du lurer - Harry'en i mitt liv heter Potter til etternavn.

5 kommentarer:

 1. For et sammentreff, det heter min også! Vel, ikke når jeg er på jobb, da er det Hole all the way. Han er på t-skjorten min, han ligger på kassen min, han forsvinner ut i poser.

  Jeg stakk av med et leseeksemplar av "Sanctus", syns den virker interessant. De to andre har jeg ikke hørt om, men den midterste hadde et veldig fint cover.

  SvarSlett
 2. Jeg tenker meg det er Hole all the way i bokhandlene ja. Jeg merker meg at mange som jeg i utgangspunktet ikke går rundt med bøker i hendene har fått tak i Gjenferd. Virker som alle må lese den.

  Sanctus virker spennende ja, selv om jeg synes undertittelen får det til å virke som det er en fagbok. Virker litt rart med det spørsmålet. Nåja.

  Grønt er fint!

  SvarSlett
 3. Min Harry heter nok også Hole til etternavn, selv om jeg skulle ønske han kunne drikke litt mindre...

  Munker og hemmeligheter er nærmest oppskriften på suksess i mine øyne, så forfatteren må være ganske håpløs hvis Sanctus ikke er god. Men den undertittelen var litt merkelig, ja. Får den til å høres ut som en religiøs selvhjelpsbok a la "frels deg selv". Jødisk krim fra Alaska? Jeg gleder meg til å lese omtaler av dette her. Kloke valg.

  SvarSlett
 4. Kanskje du kan sende en bekymringsmelding til Jo Nesbø om Hole sitt alkoholforbruk?

  Vi får se om de blir kjøpt i løpet av sommeren eller ikke. Etter Morse-inntaket av bøker og fulle bokhyller så får vi se:-)

  SvarSlett
 5. Hehe, ja, det burde jeg kanskje ha gjort. Før i tiden, da jeg ennå ikke hadde lest noe av Nesbø, spurte jeg min krimelskende mor hva hun mente om bøkene hans. Svaret var: "Joda, de hadde vært helt ypperlige dersom ikke Harry hadde drukket så jævlig mye". Just for the record: "Jævlig" er ikke et hyppig brukt ord i mammas vokabular. Tar du hintet, Nesbø?

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.