lørdag 2. juli 2011

2011 - en oppsummering så langt

73 bøker lest og 17 bøker hørt (edit: 73 bøker var nok feil i regningen, det riktige svar var nok mellom 60 og 70).

Vi er halvveis i året og allerede troner en mann øverst. Tiller 1 og Tiller 2 er årets vinnere, jeg tror det skal mye til for at han må nedfra tronen. 

2011 har vært et spesielt leseår. Frem til april var det preget av mye nordisk litteratur - samlesning. Det var gøy, men tidvis også veldig slitsomt. Jeg lurer på om noe av staheten som jeg har med at jeg skal fullføre bøker ikke nødvendigvis alltid er av den positive sorten. Naturligvis vant en av bøkene vi ikke leste. 

Jeg har ikke så mange lesemål for 2011 - jeg har lyst til å lese det jeg kommer over. Debutanter og noveller leser jeg, selv om det går bedre med førstnevnte enn sistnevnte. 

Det er interessant å se hvordan noen bøker henger sammen. I januar hørte jeg om The Bolter på lydbok. Kvinnen som fikk tilnavnet The Bolter er også karaktisert i Mitford sine romaner The Pursuit of Love og Love in a Cold Climate, som moren til hovedpersonen Fanny. I romanen Don't tell Alfred som jeg leser nå er Fanny havnet i Paris. Paris var også byen i hjertet til den kjente Madame Stäel som jeg akkurat har lest en biografi om. 

2011 åpnet sterkt - med sterke historier i Tyskerjentene av Helle Aarnes. En bok som burde være pensum for alle nordmenn. De samme nordmennene som vi møter i Erlend Loes bok om Kurt - Kurt Kurer. Åh, som Loe harselerer med oss alle, men det er moro, moro, moro!

2011 er bare halvveis.

De beste bøkene er de man ikke har lest.

7 kommentarer:

 1. Det er bare å bukke og nikke av ærefrykt. 90 bøker på 6 måneder er dypt imponerende.

  SvarSlett
 2. 90 bøker, 73 i papir, er jo episke tall.
  Var det ikke sånn at du trodde det ville bli mindre, tilbake i jobb osv?

  Tiller er konge. Lånte nettopp Skråninga på lydbok, jeg har hatt den liggende i papir lenge, men alle sier den er så dyster, og det var det bedre med kjøkken enn seng. Litt redd for å bli skuffet pga de 2 nevnte.

  Imponerende innsats!

  SvarSlett
 3. Jeg tror nok noen av disse episke tallene, som Ingalill kaller de, kommer fra de fire første månedene hvor jeg hadde mammaperm. Det var vinter, masse snø og ubrøytete fortau (Oslo i et nøtteskall) så det ble mange dager i sofaen med bøker:-)

  Jeg leser nok litt mindre, men samtidig så har jeg nesten kuttet ut å se på TV. Bare nyheter innimellom + serier vi ser på, men som vi samler opp og ser en eller to ganger i uka.


  Noen av bøkene er små, som feks noen diktsamlinger og barnevers, men så har jeg jo da kommet meg gjennom noen mursteiner så det går opp i opp tilslutt.

  Jeg har også Skråninga liggende, men har ikke kommet dithen enda. Er veldig spent - og kjenner at jeg grugleder meg litt til å lese den.

  SvarSlett
 4. OMG, sier jeg bare. 90 bøker på et halvår er helt fantastisk, kort eller lang, lett eller tung. Og tenk at det inkluderer både Buddenbrooks og Moby Dick! Jeg er mektig imponert. Så mange bøker klarer jeg ikke å lese på to år engang. Kjøpe, derimot, det klarer jeg glatt. Vi har alle våre styrker;-)

  SvarSlett
 5. SV: Eg kjøper av prinsipp ikkje lydbøker fordi eg høyrer dei så sjelden meir enn ein gong. Thomas Hardy er ein fin forfatter, "Under the Greenwood Tree" er ei bok du absolutt bør lese.

  90 bøker er kjempebra. Eg klarte 57 bøker eg:-)

  SvarSlett
 6. Jeg kjøper også langt flere bøker enn jeg klarer å lese;-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.