fredag 19. august 2011

Go the F--K to Sleep!


Skrevet av Adam Mansbach - lest av selveste Samuel L. Jackson. Dette er foreldreskap oppsummert på seks minutter og ni sekunder. Jeg har hørt lydboka, men den finnes i papirversjon også. Uhyrlig populær har den blitt, Cappelen Damm har kjøpt de norske rettighetene og Erlend Loe skal oversette boken. Jeg gleder meg til å lese hvordan Erlend Loe oversetter denne perlen av ei bok som gir oss foreldre som kan bruke en time for å få en unge til å sove et ansikt.

Å få et barn til å sove er ikke en utfordring som har kommet med begrepet tidsklemme. I babylonske tider hadde de et eget trylleformular for å få urolige babyer til å sove. Her et utdrag hentet fra Kom ikke uten begjær av Thea Selliaas Thorsen:

Å, baby, du som en gang bodde i Mørkets bolig,
du har nå kommet ut, du har nå sett lyset.
Hvorfor gråter du sånn, hvorfor skriker du sånn?
Hvorfor gråt du ikke der inne?
(....)
Slik som en som drikker for mye øl, lik ølbryggersken sønn -
måtte søvnen falle over ham.

----
Og (lyd)boka? Lånt privat. 
----

2 kommentarer:

  1. Denne boken har jeg sett på Goodreads tror jeg, eller muligens Amazon. Den høres veldig morsom ut, men jeg så en anmelder skrev noe sånt som "stakkars barn hvis de har foreldre som syntes dette var artig". Jeg for min del har antatt at det er satt veldig på spissen for å være morsomt :)

    Fin anmeldelse, Karin.

    SvarSlett
  2. Det er satt veeeldig på spissen, jeg vet ikke om det er for å være morsom en gang, jeg mener humoren ligger i gjenkjennelsen. Jeg bare oppfatter en anelse desperasjon i denne fortelleren som prøver å få ungen til å sove og historiene blir værre og værre. Det er definivt en bok ikke barn bør lese! Jeg mener, om man ikke av og til kan le av alt man gjør for å få en unge til å sove innimellom da...

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.