lørdag 29. oktober 2011

Godt og blandet: Lørdagsdikt, award og altfor mye mat...

I går dro jeg fire kilo gresskar med meg hjem, i dag har det blitt både pai og suppe. Og selv om det ikke er Hallowen akkurat i dag så har vi allerede skåret ut gresskaret og pyntet. Første gang med gresskar i hus, men definitivt ikke siste gang.

Mat, mat og mat har stått i fokus denne uken. Få bøker. Jeg har vært i Trønderhovedstaden og etter tre dager på Rica Nidelven kunne jeg om trent rulle ut fra lunsjbuffen der den siste dagen. Heldigvis klarte jeg å få skviset inn en liten shopping-tur som tilslutt endte på Outland. Der fikk jeg endelig sikret meg den andre boken om Jane True.  Selv om jeg allerede hadde med meg fem bøker + en vellastet Kindle får man jo aldri nok å lese. Jeg var også så heldig at etter et innlegg på seminaret jeg deltok på fikk jeg et bokgavekort så nå funderer jeg på hva jeg skal kjøpe....

Det går en award i bloggosfæren, jeg har vært så heldig å få den av to. Ann Kristin og Siljeblomst er avsendere, sjekk gjerne ut deres respektive blogger. Jeg takker, selv om jeg er den kjipe og lar disse awardene stoppe hos meg, så er det alltid gøy at noen liker bloggen min.

Intervjuet har jeg også blitt - det kan du lese på Maris blogg. Der kringkaster jeg noe jeg har tenkt på lenge, nemlig at jeg egentlig ønsker å skrive (og dermed også lese) flere bøker du ikke finner på bestselgerlista.

Jeg har flere leste bøker liggende, omtaler kommer. Blant annet fikk jeg denne uken hørt ferdig en av årets store sensasjoner i USA; The Night Circus. Om jeg synes den er en sensasjon? Svaret kommer på mandag. 

I mellomtiden kan dere jo kose dere med Andre Bjerke sitt dikt Lille Tone Godtegryn fra 1936.

Lille Tone Godtegryn
gikk en liten tur i by'n.

Der hos kjøpmann Hips-om-haps
fikk hun rips og drops og graps.

Lille Tone spiste - vips! -
Både graps og drops og rips.
Nå er Tone helt til topps
full av rips og graps og drops.

4 kommentarer:

 1. Tusen takk for dikt og en flott oppdatering, Karin :)

  Her feirer vi ikke Halloween.. har liksom ikke helt sansen for tradisjoner som trøkkes ned over hodet på oss av handelsstanden. Dog skjønner vi snart må kapitulere for seksåringens skyld.

  Jeg har akkurat lest et par flotte anmeldelser av The Night Circus, den siste var på en norsk bokblogg(Mostraum). Gleder meg til å høre hva du syntes om den.

  SvarSlett
 2. Jeg har aldri feiret Halloween selv heller egentlig. Selv om jeg/vi kjøper inn litt godis slik at eventuelle unger som dukker opp på døra kan få noe. Men jeg har alltid vært nysgjerrig på gresskar, om det var noe godt så da fant jeg ut at man i alle fall kan prøve (og ja, det smaker veldig godt!).

  Jeg har også lest Mostraum sin omtaler, jeg har i det hele tatt sett mange positive omtaler om boka.

  SvarSlett
 3. Jeg hørte Lise Finchenhagen(?) snakke om gresskarsuppe på P1 for noen dager siden, hun mente også at det var veldig godt :)

  SvarSlett
 4. Grattis med award! Gleder meg til å lese intervjuet, det står på plakaten i morgen tidlig:-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.