tirsdag 15. november 2011

Høstens bøker jeg er nysgjerrig på....

Om ikke dagene hadde forsvunnet i en rekke av hverdagslige gjøremål og døgnet hadde noen ekstra timer, kunne jeg godt ha tenkt meg å lest noen av høstens bøker også.


Jeg er spesielt nysgjerrig på tre bøker. Cecilie Enger snakket så godt for seg på Bokfestivalen at jeg ville lese hennes nye roman Kammerpiken. Dronning Maud hadde med seg to kammerpiker fra England, som ble værende etter hennes død og som bodde på slottet frem til 90-tallet. 

Kurt Aust er ute med en femte boka i serien om Thomas og professoren og deres innsats som detektiver. Historisk krim i en spennende epoke, jeg gleder meg til deres nyeste eventyr som vi finner i Når døde hvisker.


Haren med øyne av rav ble jeg oppmerksom på Solgunn sin blogg og i ettertid har jeg også lest en fin anmeldelse i Dagbladet om jeg ikke husker helt feil. Boken som er en roman om familiehistorie høres veldig spennende.


Naturligvis er det andre bøker jeg også kunne ha tenkt meg å lese, men disse tre topper altså listen over bøker jeg mest nysgjerrig på - akkurat nå.

7 kommentarer:

 1. Haren med Øyne av Rav har jeg vært på nippet til å kjøpe (engelsk pocketutgave) flere ganger, men den har aldri fått bli med til kassen. Nå som jeg har lest positive ord om den tror jeg den skal få bli med meg hjem neste gang jeg ser den.

  Linken til Solgunn sin omtale fungerer forresten ikke, når jeg trykker på den kommer jeg til oversiktssiden til bloggen min.

  SvarSlett
 2. Takk Labben, nå har jeg rettet opp lenken til Solgunn (en omtale alle bør leses:-)).

  Hm, kanskje engelsk pocket er tingen her. Jeg må forøvrig si at det er en bok jeg nok ikke hadde sett så mye på i butikken. Jeg liker egentlig ikke omslaget så veldig godt. Om jeg hadde lest baksideomtalen (om den er lik den man finner på nettet) hadde jeg nok blitt interessert, men det er et eller annet som skurrer litt.

  SvarSlett
 3. Kammerpiken ligger i ønskelisten min, og den siste du nevner her kunne jeg godt tenkt meg også, den ligger på 1. plass på norli for tiden.

  SvarSlett
 4. Den siste høyres spennande ut, elsker familiehistorie:-)

  SvarSlett
 5. Jeg håper du finner tid til Kurt Austs bok og blogger om den etterpå, for jeg trenger bare et siste lille dytt nå før jeg begynner på eneren. Ellers mener jeg at forlagene i inn- og utland godt kunne satt utgivelsesstopp for 2012, slik at vi vanlig dødelige med stappfulle bokhyller og meterlange leselister slipper å bli fristet ustanselig av alt det nye som kommer. Hjertesukk.

  SvarSlett
 6. Helt enig med Line:-) det er stadig noe som frister og i tillegg som jeg har laget tirsdagsliste på i dag kommer alle påbegynte serier. De to første har jeg lagt merke til, men den siste har jeg ikke hørt om. Enda en bok på listen...:-)

  SvarSlett
 7. Beathesbokhylle: Åh, jeg var ikke klar over at den var så populær, moro da. Jeg tror alle disse bøkene er ganske populære egentlig.

  Elida: Ingenting er som en god familiehistorie, familiekrøniker eller hva det nå heter:-)

  Linesbibliotek: Kurt Aust sin bok blir nok lest etter hvert. Jeg husker at den første boken var den jeg likte minst, men så startet jeg på toeren og siden har jeg vært frelst. Og ja, jeg skjønner godt hjertesukket ditt, men tror egentlig ikke at det hadde hjulpet... Hva med alle de bøkene man kan kjøpe som er utgitt tidligere???

  Silje: Ja, slike ønskelister vokser stadig, og blir stadig lengre:-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.