tirsdag 13. desember 2011

Serien om Cat Royal ruller videre....

Cat Royal blir stående uten sted å bo og jobb når teatret hun er oppvokst i stenges. Etter et tappert, men mislykket forsøk på å være hushjelp havner i hun i Paris. Der er det revolusjon og briter blir sett på med skeptiske øyne.

Jeg har lest bok nummer tre, fire og fem i serien om Cat Royal. Cat Royal og jeg stiftet bekjentskap i fjor høst og jeg har egentlig gledet meg litt til å følge Cat videre på eventyrene sine. I bok nummer tre Den of Thieves havner altså Cat i Paris, i Cat o'Nine Tails havner Cat ombord på et marineskip som er på vei over Atlanteren og i Black Heart of Jamaica sier det vel seg selv hvor hun havner. Bøkene er skrevet av Julia Golding.

Lille Cat Royal som er i begynnelsen av tenårene, selv benevnelsen tenårene nok eksisterte ikke på slutten 1700-tallet. Ser man bort fra det at Cat alltid havner der det skjer noe er bøkene gode historier. Og god historie. Bøkene er myntet på et mye yngre publikum enn meg og man merker at forfatteren gjerne vil at leserne skal bli interessert i historie. Når man allerede er interessert er bøkene veldig fordøyelig kost.

Cat er oppvokst i et teater, hun aner ikke hvem hennes foreldre er. I de første bøkene blir hun venner med et adelig søskenpar, men utover serien er hennes refleksjon rundt det britiske klassesamfunnet ganske sterkt. 

I Black Heart of Jamaica tar også forfatteren et uventet grep. En av Cats nærmeste venner er Pedro, en gutt som har sluppet unna slavehandelen. På Jamaica blir Cat vitne til slavehandelen og ser også hvordan folk hun kjenner fra England tar seg til rette. En av hennes bekjente setter Cat i en umulig situasjon, hun må enten ta i mot en av slavene eller så må slaven ut og jobbe på markene.

Heldigvis for meg er det fortatt tre bøker igjen om Cat og hennes liv. Ryktene har det til at hun nå skal sette kurs for gode, gamle England. Jeg gleder meg!
----
Og bøkene? Kjøpt selv. Jeg fant bok nummer to og fem i serien på salg hos Norli. De hadde så kule omslag. Så har jeg bestilt de resterende hos The Book Depository.
----

2 kommentarer:

  1. Dette er en serie jeg aldri har hørt om, men er enig med deg i at de har flotte omslag. Gode omtaler, bøkene skal sjekkes ut etterhvert :-)

    SvarSlett
  2. Bør absolutt sjekkes ut. De har så fine kart også og er i det hele tatt veldig fine.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.