mandag 9. februar 2009

Hamsuns gate

Nationaltheatret har satt opp forestillingen Hamsuns gate. Stykket er basert på flere fortellinger og dikt av den kjente forfatteren. Stykket har fått veldige gode kritikker og jeg gleder meg til å se kveldens forestilling.

Nationaltheatret skriver følgende om forestillingen:

Et knippe noveller klippes i disse dager sammen av Sundvor til et dramatisk forløp. Novellen En ærkeskielm – som muligens kan oversettes til moderne språk med noe sånt som ”en ekte, genuin luring” – er tittelen på den av novellene som danner rammefortellingen.

Den scenografiske idéen er basert på Edward Hoppers bilde Nighthawks fra 1942 – et av de mest kjente amerikanske bildene overhode. Det portretterer tre mennesker som befinner seg på en kafe etter at alle andre har gått og lagt seg. En perfekt setting for et stykket som handler om lyssky affærer, hemmelige lyster, ensomhet og ønske om tosomhet. ”Mørkt og morsomt” er regissørens egen karakteristikk av stoffet.

Selve tittelen på stykket gjenspeiler debatten som har vært i flere byer vedrørende å kalle opp gater etter Knut Hamsun. Her er et intervju med regissøren av stykket Yngve Sundvor i Aftenposten i forbindelse med premieren for litt siden.

Stykket skal turnere videre rundt i Norge i regi av Riksteatret og kommer altså på et teater nær deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.