mandag 25. mai 2009

Flere krigsbøker

Inspirert av søndagens innlegg om Kvinner i hemmelige tjenester kikket jeg litt i bokhylla mi for å finne flere bøker om andre verdenskrig og spioner. Et utvalg er:

Kvinne mellom frontene av Ingrid Furuseth, Tore Pryser og Anton Fredrik Andresen

Ingrid Furuseth er en av kvinnene Pryser skriver om i Kvinner i hemmelige tjenester. Hun skaffet motstandsbevegelsen viktig informasjon på slutten av krigen. I denne lille boken får vi høre hennes historie, basert på hennes notater. I tillegg er det ett fyldig innledning og etterord, hvor man blant annet prøver å forklare hvorfor vi aldri har hørt hennes navn før.

Det største spillet av Per Hansson

Denne dokumentaren om Gunvald Tomstad leste jeg i tenårene og kom meg aldri over den. Her forteller Per Hansson om Tomstad som må gjøre sitt livs valg under krigen. Han må bli nazist for å kunne skaffe viktig informasjon til de allierte sine etterretningstjenester. En historie som ikke må glemmes.

Agent Zigzag av Ben Macintyre

Biografien har undertittelen The True Wartime Story of Eddie Chapman: Lover, Traitor, Hero, Spy, som jeg synes er ganske oppsummerende. Briten Eddie Chapman aka agent Zigzag fylte med andre ord mange roller i sitt liv. Eventyreren Chapman var dobbeltagent og opererte i en periode under krigen i Norge. Her var han kjæreste med en annen kvinne som blir nevnt i Pryser sin bok; Dagmar Lahlum.

Gode bøker!

2 kommentarer:

  1. Jeg har utfordret deg i bloggen min!

    SvarSlett
  2. Koselig at dere tar utfordringen:) Jeg har jo enda ikke tatt den selv... Har det litt små travelt for tiden...Men det blir nok i helga!
    Fin fin blogg forresten:)))

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.