lørdag 27. juni 2009

John Adams

John Adams var USA sin andre president. Klemt inn i historien mellom den legendariske George Washington og Thomas Jefferson. 

NRK2 har på flere lørdager vist episoder fra en ny serie laget om John Adams. Vi klarte ikke å få med oss de to første episodene, men har nå gått til innkjøp av serien på DVD på Platekompaniet. Og den er gull verdt...

For det første så handler tiden om en spennende del av amerikansk historie som jeg kjenner lite til. Noe husker jeg da fra jeg for et par år siden gikk The Freedom Trail i Boston og var oppslukt over alle de historiske detaljene rundt meg. 

John Adams var nummer to, og er langt fra den mest kjente amerikanske president. I går så vi en episode fra tiden dan han var Paris for å overtale franskmennene til å støtte det dem. Han lyktes ikke. John Adams var ingen feilfri mann. Han var keitete, utålmodig og hans sosiale egenskaper, var, vel kanskje ikke helt utviklete. Men han var ambisiøs, rettferdig og hadde en visjon om fritt og uavhengig land. Abigail Adams, hans kone, var alt mannen ikke var. Etter hvert som vi lærer å kjenne hovedpersonen så ser vi hvor sterk og flink hans kone var. Ypperlig spilt av Laura Linney, mens John spilles av Paul Giamatti 

Produsentene av denne serien er Gary Goetzman og Tom Hanks. De har også laget den fantastisk ærlige og innsiktsfulle serien om Easy Company Band of Brothers. En serie fra 2.verdenskrig som er verd å få med seg. Serien om John Adams er basert på en biografi av David McCullough.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.