tirsdag 29. september 2009

Oliver Twist

Vi har nok en gang kjørt land og strand rundt, men denne gangen var vi dårligere utrustet enn i sommer. Slitne høytalere i bilen og storm på vestlandet gjorde at vi ikke fikk hørt så mye som vi ville. Først når vi kom over fjellet og inn på E6 kunne vi høre Stig Henrik Hoff lese Oliver Twist.

Oliver Twist er kanskje Charles Dickens mest kjente roman og ble utgitt første gang i 1838. Lydbokforlaget har en egen klassikerserie og romanen er utgitt som en del av denne serien. Romanen er oversatt av Torleif Goderstad. 

Historien om Oliver Twist er kjent, men det er lenge siden jeg leste boken. Oliver vokser opp på barnehjem/fattig hus et ukjent sted i England, før han senere blir solgt som læregutt. Etter en uheldig episode flykter han og havner i London. Der møter han en flokk med gutter og diverse tvilsomme voksne karakterer. 

I motsetning til mange av filmatiseringene av denne romanen, så er ikke hovedfokuset hele tiden på Oliver. Vi får et realistisk bilde av London og ikke minst de grusomme forholdene de fattige levde i. Historien Dickens skrev er viktig i dag også.

Oliver Twist er levende fortalt av Hoff. Jeg har ikke hørt så mange lydbøker, men av de jeg har hørt er han den personen som har fortalt historien mest levende, uten å overdrive. Det hjelper jo naturligvis også at historien i seg selv er god!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.