onsdag 16. desember 2009

To forskjellige julebøker

Så langt i desember har det blitt to julebøker, flere ligger og venter på meg i bokhylla mi. Men vi får se, julekvelden kommer nok altfor fort i år også.

Pitter Patter Vance - The Dancing Unicorn of Tippy Top Mountain av Deborah Lane
Av og til gjør man feil. Man kjøper en kjole som blir hengende i skapet, bruker en liten formue på eksotisk krydder på Gutta som aldri blir brukt. Pitter Patter Vance er en slik bok (hefte). Jeg så en reklame for den i NYRB og falt for den. Jepp. Boken er en klissete fabel om hvor viktig det er å gjøre noe for andre. Morosame farger og ikke helt tradisjonelle nissefigurer, uten at det hjelper særlig.

Brev fra Julenissen av J.R.R. Tolkien
Hurra for Tolkien! Fra jula 1925 og frem til barna ble voksne skrev Tolkien brev fra julenissen til barna sine. Noen av disse brevene er gjengitt i denne boken. Brevene er rikt illustrert (lenge for Photoshop eksisterte), og brevene er håndskrevet av selveste julenissen. Av og til kommer selveste Nordpolbjørnen med kommentarer og de siste årene så får julenissen en sekretær, Ilbereth som tar seg av korrespondansen.

Brevene er fornøyelig lesing. Tråder plukkes opp fra tidligere brev og tidspunktene i året som har gått relateres ofte til Tolkien sine egne barn. Historiene viser hvor interessert Tolkien er i nordområdene og ikke minst nordlyset. Jeg har bare en ting å si - jeg er veldig, veldig misunnelig på Tolkien sine barn. Tenk å få slike brev hver jul!

1 kommentar:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.