onsdag 23. juni 2010

The West Wing

Vi er godt i gang med The West Wing nå, litt ut i sesong to er vi like begeistret. Det er fint med serier som lever opp til forventningene...

Flere kaller The West Wing for den beste serien de har sett. Jeg skjønner godt hvorfor, den har alt. Drama, kjærlighet, politikk, spenning og historie. Men det som gjør serien er karakterene.

Oh, jeg er allerede småforelsket i Toby, Josh er han som jeg aldri får helt taket på og presidenten, selveste Barlett, med alle de nerdete kommentarene og lune humøret.... Og kjærlighetshistoriene, sukk...

Serien gir også et unikt innsyn i amerikansk politikk. Vi tror vi vet hva som foregår... På skolen lærte vi at politikk var prioritering av knappe ressurser. I USA så ser man kanskje en større grad av byttehandler, store reformer kommer igjennom med hjelp av avtaler. Hvor enhetlig kan politikken til en administrasjon være med slike forhandlinger er en tanke som har slått meg flere ganger.

USA er et annerledes land. For mange er det håpets land, samtidig er det et land hvor man i stor grad strides om utdeling av kondomer og seksualopplysning i skolen, og ikke minst school prayers.

Hva kan jeg si? Det er fantastisk med serier som får meg til å le, gråte, slappe av, men samtidig tenke...

4 kommentarer:

 1. Veldig fin beskrivelse av serien, synes jeg. :)

  Er det boksen på bildet i innlegget du har kjøpt? Hvor kjøpte du den i så fall? Kjenner at jeg blir bare mer og mer fristet til å kjøpe den selv også... Hva annet skal man bedrive en kald og regntung sommer, liksom? ;)

  SvarSlett
 2. Ja, det er den boksen. Vi kjøpte den på Play.com, http://www.play.com/DVD/DVD/4-/12208778/The-West-Wing-The-Complete-Box-Set-Seasons-1-7/Product.html

  Siden den koster over 200 kr så må man fortolles, tror vi betalte 190 kr i toll og moms, så tilsammen ble det rundt 500 kr. Kunne sikkert ha kjøpt sesongene enkeltvis også, men vi falt liksom for bokssettet.

  Er jo ikke sikkert sommeren blir bare regnfull, da;-)

  SvarSlett
 3. Samboeren min tar master i statsvitenskap, så denne har egentlig vært på innkjøpslista lenge. Gleder meg til å se den!

  SvarSlett
 4. Heisann! Har sett serien stykkevis og delt, men drømmer om den boksen altså. Heldige deg!:)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.