fredag 17. desember 2010

Torsdag på en fredag... Bloggosfæren på en torsdag

Tradisjon tro går det treigt med lesinga akkurat på denne årstiden. Joda, jeg leser, det gjør jeg, men ikke i mitt vanlige tempo. Og ikke kan jeg klage på stressete juleforbredelser heller, jeg sitter bare og venter på jula, jeg. 

En dåre fri av Beate Grumsrud er lest. Jeg gleder meg til den 22. desember, da kan jeg og dere lese hva andre bloggere mener om romanen. I tillegg har jeg startet å se litt på neste bok i samlesningen - den danske boka Vågen. Men aller først skal jeg lese ferdig Dickens sin berømte roman Et julekvad.

Som lesere er vi prisgitt oversettere. En egen blogg som handler om oversettelser finnes også. De har blant annet som mål å fortelle om skjulte skatter, og hvem sier nei takk til det? Jeg er for eksempel er så begeistret for oversettelsene av Irène Némirovsky sine romaner, at jeg kvier meg for å lese henne på engelsk. Hun er en av mine favorittforfattere og jeg skulle gjerne tenkt meg å lese de verkene som er oversatt til engelsk, men ikke norsk, men jeg klarer ikke helt...

Vi lesere fundere kanskje på hvordan det er å være forfatter. På Tom Egeland sin blogg kan du lese om hvordan det er å være Big in Bulgaria. Morsomt!

Og kjære leser, ikke stress for mye nå. Jula kommer uansett!

3 kommentarer:

 1. Har du fått med deg den nyeste Irene Nemirovsky oversettelsen? Den heter "Jomfruene og andre noveller".

  Når det gjelder de andre norske oversettelsene er jeg heldig, for jeg har fremdeles to som jeg ikke har lest: David Golder og Storm i Juni. Men du trenger ikke å kvi deg for å lese de engelske oversettelsene - jeg syns språket hennes har vært fantastisk både oversatt til norsk og engelsk.

  SvarSlett
 2. Ja, "Jomfruene og andre noveller" står på ønskelista mi til jul *krysser fingerene* :-)

  Men jeg vurderer nå å lese the courilof affair på engelsk. Vi får se:-)

  SvarSlett
 3. Takk for omtale av Oversetterbloggen! :) Det kommer flere nye innlegg fremover.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.