mandag 26. desember 2011

Julestemning - leserapport del II

De' bles.

De' e frøkteli' ka' de' bles.

Av en eller grunn gir ikke Dagmar eller arvingen som herjer i dag den helt store julestemningen. Vi får trøste oss med at det er innendørs vær og om vi er heldige så får vi strøm i hele kveld og kan se julespesialen om Downton Abbey.

I går kveld fullførte jeg den koreanske romanen Herr Han med hodelykt i senga. Strømmen gikk og jeg hadde bare et par sider igjen. Jeg likte boka og den gav meg inspirasjon til å lese flere bøker fra andre land, og med andre land menes det land uten for den vestlige sfære.


Ett eller annet innfall fikk meg til å ikke sette bøker på årets ønskeliste. Mistforstå meg ikke, jeg blir alltid glad for bøker, men jeg tenkte at kanskje jeg skulle ønske meg andre ting i stedet. Lille juleaften lå jeg nesten i sofaen og grein da jeg skjønte at dette kunne bli den første jula på over 20 år hvor det ikke lå noen bøker under juletreet til meg.

Heldigvis. Den bejublede novellesamlingen La stå av Ingvil H. Rishøi lå der. Det passer bra, da jeg bare har noen få noveller igjen for å ha lest 52 i år. Praktboken Kunsten å leve med illustrasjoner av Weidemann var også der, sammen med en fin utgave av bibelen i ny-oversettelse. Jeg har fulgt litt med på debatten da den nye oversettelsen kom, men glemte å sette den opp på ønskelisten min. Jeg fikk også et års abonnement på Bokvennen, heldige meg!

Jeg ga bort mange bøker i år. Egentlig gjør jeg vel det hvert år. Til de amerikanske gjestene i huset gav meg bort Ut og stjæle hester til den eldste, mens den yngste fikk Sofies verden. Oversatt naturligvis. Sistnevnte fikk også den amerikanske utgaven av Kerstin Gier sin Rubinrød. Jeg er ganske sikker på at den faller i smak.

To kokebøker gav jeg også bort i år. Miss Dahls frodige fristelser og Veas Lettlaget barnemat . Jeg har begge bøkene selv og liker de godt. Forhåpentligvis faller de i smak hos mottakerne også.

En bok jeg er veldig nysgjerrig på, som pappa fikk, er Simon Sebag Montefiore sin biografi om Jerusalem. Jeg har enda tilgode å ikke like Montefiore sin bøker, dessverre er størrelsen på denne boka litt avskrekkende.  Det var mange bøker under juletreet i år, dette var bare et lite knippe.

Det rister i huset og stormen er tilbake. Det blinker allerede i lysene, vi får se hvor mye julestemning vi får fra Downton i kveld. Fortsatt god jul til dere alle, håper alle får lest masse.

5 kommentarer:

 1. God Jul til deg også.
  Har kun lest ca 20s krim i hele jula. Får kalle det lesefri å ta det igjen på nyåret.

  SvarSlett
 2. Det blåser her oppe også, helt inn på soverommet mitt, og målet er for øyeblikket ikke å fryse ihjel før stormen er over. Men vi har ikke mistet strømmen ennå, det er da noe. (Bank i bordet!)

  Nå føler jeg meg fristet til å hente frem pekefingeren og spørre strengt hvordan du kunne finne på å ønske deg noe annet enn bøker til jul, men det ordnet seg heldigvis likevel.

  God romjul!

  SvarSlett
 3. God jul til deg også Ingalill. Det er fortsatt mye igjen av romjula så kanskje det blir litt lesing enda.

  @Linesbibliotek: Det er noe med at stormen klarte å krype helt inn i stua. Eller på soverommene, hele huset ristet under de værste bøygene. Nå er vi tilbake i Oslo og er jo alt bare rolig.

  Jeg tror jeg satt slik da jeg skulle skrive ønskeliste at jeg så alle de uleste bøkene mine. I tillegg så har jeg ofte fått mange nye bøker til jul og jeg synes egentlig at norske, nye bøker er ganske så dyre. Men altså, jeg ønsker meg jo egentlig alltid bøker. Du fikk jo tretten, det var noe av det samme jeg fikk i fjor (ikke spør hvor mange av de jeg har lest....). Håper dere ikke mister strømmen, ikke noe gøy uten elektrisitet.

  SvarSlett
 4. Dagmar har herjet hos oss også og var uten strøm til i kveld. Men vi har vært heldige i forhold til mange andre plasser.

  Jeg kunne tenke meg både kunsten å leve og bibelen i ny oversettelse:)

  SvarSlett
 5. @skeladden: Vi har også vært veldig heldige i forhold til mange.

  Jeg gleder meg til å bli litt mer i Kunsten å leve. Jeg er alltid litt redd at slike bøker skal bli litt litt for mye floskler, men jeg skal lese mer i den før jeg gir en dom:-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.