fredag 23. desember 2011

Julestemning - leserapport

Jeg (vi) er nå kommet hjem til jul. Det blåser og regner på Vestlandet, det er med andre ord tid for jul. Vi er elleve hjemme hos foreldrene mine.

Jeg har allerede lest ut min julebok I am Half-Sick of Shadows av Alan Bradley, den fjerde boka om Flavia de Luce og hennes krimmysterier. Serien blir bare bedre og bedre, jeg gleder meg allerede til femte bok kommer ut. Nå er jeg litt usikker på hva jeg skal lese, men jeg tror kanskje jeg skal lese en biografi om Roald Dahl som står i bokhylla her hjemme.


Min lillesøster leser Kate Mortons En svunnen tid, men ønsker å påpeke at hun i tillegg til å lese denne kjærringboken som hun kaller det også leser på Beijing Coma av Ma Jian. Hun om det. Hun venter egentlig på svogeren, altså herr midi-søster skal bli ferdig med Dance with Dragons, den foreløpige siste boka i serien A Song of Ica and Fire. Fru midi-søster er ikke kommet fullt så langt i serien, hun holder på den tredje boka som heter A Storm of Swords.


De to aller minste (3 og 17 måneder) er fortsatt mer på pekestadiet, så der går det i pekebøker. Disse bøkene blir også brukt av herr midi-søsters mamma, som ikke snakker norsk og gjerne vil lære seg noen ord. Først lastet hun ned en app hvor hun fikk et norsk nytt ord hver dag, de første ordene var påstige, motstander og tårer, og vi fant ut at kanskje pekebøkene kunne være en bedre kilde.Herr midi-søster har også med seg en søster som er ivrig leser. Som tenåring har jeg skjønt at hun er glad i fantasy og boka hun akkurat nå leser (det virker som det går en bok om dagen) er den for meg ukjente Crazy Beautiful av Lauren Baratz-Logsted. Boken er forøvrig en biblioteksbok, fra Cedar Mill Library. Så det ble en liten juleferie i Norge på den boken også.


Min bedre halvdel vet ikke hva han leser akkurat nå, han har med seg Kindlen og har derfor et hav av muligheter. Jeg vil bli overrasket om det ikke er i sjangeren fantasy eller SF. Mamma mener at hun ikke får lest så mye akkurat nå, hun lager mat og forbreder julen mens vi andre sitter bevisstløse i sofaen og leser. Boken hun leser på mellom slagene er Du skal elske lyset av Margaret Skjelbred.


Pappa har i løpet av høsten funnet ut at han ikke er den eneste som er mer enn gjennomsnittlig interesert i ved. Jeg har vondt for å skjønne hvordan Lars Mytting sin bok Hel ved har klatret til topps på bestselgerlistene men det har den altså.

Vi alle her ønsker alle dere en riktig god jul! Vi sees igjen i romjula!

12 kommentarer:

 1. For et herlig innlegg! Det er så deilig med et hus fullt av lesere. Jeg tror jammen jeg skal kopiere idéen og lage et "hva leser vi i julen" innlegg selv når vi er hjemme hos mamma og pappa første juledag. Da har nok julefreden senket seg bøkene blitt tatt fram (ikke at de noensinne er pakket så langt bort, det er ikke det...).

  SvarSlett
 2. Ha en riktig god jul og kose dee masse:-)))

  SvarSlett
 3. Herlig med så mange ivrige lesere samlet :-) Kos deg masse i jula!

  SvarSlett
 4. @Lattermild: Takk! Ja vi er et hus full av lesere. Gleder meg til din rapport:-)

  Beathesbokhylle: Takk det samme.

  @Siljeblomst: Kos deg masse i julen du også.

  Håper alle sammen også får litt lesetid:-)

  SvarSlett
 5. Så herlig med lesefamilie! Jeg håper det blir jul i samme stil hos oss så fort gavene er åpnet imorgen. Mamma får flere krimbøker hun ønsker seg, og selv pappa - som ikke leser bøker - får to bøker: Hurtigrutebok og sportsbok. Inntil videre sitter jeg også bevisstløs i sofaen, men jeg dropper bøkene i solidaritet til mamma er ferdig med å fikse og styre.

  God jul!

  SvarSlett
 6. 1. juledag er tradisjonelt sett også en lesedag for oss. Da kaster vi oss over bøkene vi fikk til jul. Jeg får nok ikke så mange i år, men jeg tror ikke jeg går tom likevel.

  God jul til deg også!

  SvarSlett
 7. Det er et merkelig vær, vi gikk fra rene winterwonderland for to dager siden til mild varm høst. Ikke akkurat julestemning, men det var deilig å slippe skjerf og hue og å kunne gå med jakken ukneppet øverst uten å fryse. Jeg gleder meg til omtalen av I Am Half-Sick of Shadows dukker opp, og som deg gleder jeg meg veldig til den femte boken =)

  Jul i samme stil blir det ikke hos meg før første juledag. I morgen er det først jobb, så til mamma for å dusje og få på dressen (dropper kjole i år) og så videre til en tante hvor hele familien skal samles. Dessuten skal hunden være med, så lesetid blir det neppe. Men første juledag, den skal nytes i ro og fred.

  Ha en riktig god jul =)

  SvarSlett
 8. God jul. Elsker coveret til boka med skjellettet på. Herlig! Kos deg med bøker i jula. God jul!

  SvarSlett
 9. Mange gode boktips! Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også :-)

  SvarSlett
 10. @Kristine: Takk:-) Moro å være dagens anbefaling!

  @Ann-Kristin: Takk!

  SvarSlett
 11. Haha, den vedboka altså. Eg gav den til pappa til jul, og han har lest i den kvar kveld! Eg veit ikkje kva som er så spennande, men noko er det visst :)
  fin blogg du har!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.