torsdag 26. januar 2012

I en grønn pakke....

Onsdag kom det en pakke i posten, akkurat stor nok (eller liten nok) til å få plass i postkassa. Det var de tre bøkene jeg hadde bestilt fra Better World Books. Alle bøkene er brukte, men det ser ikke ut som de er lest. 

Jeg hadde ingen mål og mening da jeg surfet rundt på nettsiden til denne amerikanske bokhandelen. Det var derfor tre vidt forskjellige bøker jeg fant i pakken. Først ute er A Lady's Life in the Rocky Mountains av Isabella L. Bird. Boken er basert på tekster/brev av en engelsk dame som reiser rundt i Rocky Mountain i 1873. På den tiden fantes det ikke oppmerkede ruter for turister....

Jeg elsker Tupperware. Om enn ikke konseptet, så elsker jeg kvaliteten. Boka Tupperware - The Promise of Plastic in 1950's America handler om Tupperware sin historie. Konseptet har ikke endret seg så mye så jeg spent på hva som er historien bak, strategi og tenking.

Selve høydaren, i alle fall før lesing, er boken Looking for Anne of Green Gables. Mens min forkjærlighet for amerikansk plastikk har kommet i voksen alder var Anne Bjørkely min store barndomsheltinne. Rappkjefta og tidvis en anelse ubetenksom, Anne er fantastisk litterær heltinne. Her har Irene Gammel skrevet om forfatteren L.M. Montgomery og om bøkene om Anne.

Så er det å finne plass i bokhyllene og finne tid på leseplanen, sannelig tror jeg det siste er enklere enn det første...

10 kommentarer:

 1. Det er alltid supert å få bøker i postkassen, både de man venter på og små overraskelser :-) Jeg ble nysgjerrig på Looking for Anne of Green Gables, hun var også en av mine heltinner da jeg var liten (sammen med Nancy Drew, Anne og George i Fem - serien og Heidi), så jeg håper du vil skrive en omtale av den.

  Kos deg med bøkene, Karin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leste hele serien på nytt for noen år siden, på engelsk. Det ble jo skrevet ganske mange bøker, men de fleste holder ikke helt standarden fra bok nummer en. Men det er jo fine bøker, følger Anne hele livet. Jeg tror nok den boka blir den første som blir lest av disse ja.

   Slett
 2. Virker som flotte bøker:) Pleier å kjøpe brukte bøker også:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også brukte bøker, tenker at det er fint at bøkene har vært et annet sted for de kommer til meg. Disse var jo forøvrig veldig lite brukt da:-)

   Slett
 3. Sukk til - Gilbert!
  Den bokhandelen er forøvrig et funn og veldig fin å ha i bakhånd hvis det bare er noe man MÅ HA.
  Jeg gleder meg mest til omtalen av RockyMountainsdama.
  Liker slike som roter seg inn i skogen og lever i pakt med naturen mens fuglene synger og man sitter på stubben som Snehvit. I motsetning til de som bare skal utfordre og beherske. Litt sånn Scott kontra Amundsen.
  (ja jeg vet de var like ille, men Scott var mer arrogant og fnøys av hunder og snø, og da blir Amundsen han som vandret i pakt. For det må jo være enten eller? -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, Gilbert, ja---

   Utover i serien om Anne så blir jo Anne og Gilbert kanskje godt gifte også. Henger meg opp i bok hvor Gilbert nesten er på flørtern med en annen dame og Anne er veldig sliten. Det er det jeg husker egentlig. De siste bøkene i serien er virkelig ikke noen høydare, men det var likevel sjarmerende å lese alt som voksen.

   Klart det er enten eller, alt er enten eller, nyanser gjør bare livet vanskeligere. Amundsen hadde vel sine arrogante sider han også, men siden han vant (eller kom først eller hvordan nå man gnir dette inn til eventuelle norskspråklige engelskmenn som skulle dukke opp på bloggen her) så var han vel sikkert den som var mest i pakt med naturen. Og nå husker jeg ikke en gang hvor jeg skulle med dette avsnittet...

   Alltid noe man MÅ HA... Dette er jo loppis fra USA; brukte bøker, kan jo bare late som det er Fretex og det er jo veldedighet....

   Slett
 4. Jeg har nesten holdt meg borte fra Better World Books med vilje :-) Januarlønna må gå til så mye annet. Men nå er det sånn at jeg skal inn i en vikarstilling i tillegg til min vanlige jobb, og da blir jo lønna høyere... Huff, håper ikke mannen min ser hva jeg skrev nå :-D
  Jeg ble forresten også nysgjerrig på Looking for Anne of Green Gables. Håper du skriver en omtale av den!

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, skjønner hva du mener. Jeg har vært litt kjapp på bestillerknappen i hele januar og nå begynner det å bli veldig gøy å se i postkassen hver dag.

   Jeg har allerede begynt å lese litt i Looking for Anne----. Vi får se hvor mye jeg fortsetter, jeg trenger litt lettere lesestoff, men boka blir nok lest i løpet av de kommende månedene...

   Slett
 5. Gleder meg til innlegg om disse bøkene, de var virkelig ikke typiske bokfunn. Tupperware har jeg sett et program om på tv, så bjellene ringer febrilsk når det blir snakk om historien bak (uten at jeg husker noe konkret). Ellers blir fjelldama morsom å lese om, kvinner på eventyr i gamle dager er festlig lesning:-) Anne fra Bjørkely skal jeg lese så fort det blir en åpning i leseplanen, men det kan nok ta sin tid...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er (som Ingalill mener jeg å huske) ganske forstyrret over at du ikke har lest Anne fra Bjørkely (det norske navnet fungerer egentlig veldig bra). Som jeg nevnte litt ovenfor så leste jeg alle bøkene i serien på nytt igjen, men det er strengt tatt den første som er mest leseverdig. Men for noen år siden leste jeg The Blue Castle som er en voksen bok skrevet av samme forfatter og den er veldig fornøyelig, chick lit- aktig, men humoristisk og fin. Jeg har lyst til å lese mer av henne.

   Mange av bøkene på denne bokhandelen er så billige at det blir litt som loppis. Jeg liker den veldig godt og synes det er moro å surfe og se hva man kommer over:-)

   Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.