tirsdag 10. januar 2012

Hvorfor være kjedelig når man kan være morsom?

Søndag hadde jeg en liten bestillingsbonanza. Først ute var en bestilling på to romaner på  The Book Depository. Ikke helt fornøyd, jeg var mer klar impulsshopping. Better World Books har jeg lest om i bloggosfæren, men aldri brukt. Better World Books er en amerikansk organisasjon som selger brukte bøker og hvor pengene går til veldedighet. Nå er jeg en anelse skeptisk til alle organisasjoner som sier så, men om min bokhandling skulle komme noen til gode så for all del. Å surfe rundt på sidene der er som å være på et loppis i USA, både med tanke på utvalget og prisene. For under 150 kroner er det tre bøker på vei til meg. Da bøkene ble sendt fikk jeg følgende (standard) e-post fra Better World Books, hvorfor være kjedelig når man faktisk kan ha det gøy?

Hello Karin,
(Your book(s) asked to write you a personal note - it seemed unusual, but who are we to say no?)
Holy canasta! It's me... it's me! I can't believe it is actually me! You could have picked any of over 2 million books but you picked me! I've got to get packed! How is the weather where you live? Will I need a dust jacket? I can't believe I'm leaving Mishawaka, Indiana already - the friendly people, the Hummer plant, the Linebacker Lounge - so many memories. I don't have much time to say goodbye to everyone, but it's time to see the world!

I can't wait to meet you! You sound like such a well read person. Although, I have to say, it sure has taken you a while! I don't mean to sound ungrateful, but how would you like to spend five months sandwiched between Jane Eyre (drama queen) and Fundamentals of Thermodynamics (pyromaniac)? At least Jane was an upgrade from that stupid book on brewing beer. How many times did the ol' brewmaster have one too many and topple off our shelf at 2am?

I know the trip to meet you will be long and fraught with peril, but after the close calls I've had, I'm ready for anything (besides, some of my best friends are suspense novels). Just five months ago, I thought I was a goner. My owner was moving and couldn't take me with her. I was sure I was landfill bait until I ended up in a Better World Books book drive bin. Thanks to your socially conscious book shopping, I've found a new home. Even better, your book buying dollars are helping kids read from Brazil to Botswana.

15 kommentarer:

 1. For en herlig mail, får lyst til å bestille en bok bare for å få en slik mail selv! (Og jeg gjør det nok i februar siden bokkjøpekvota er oppbrukt for denne månenden - er litt tidlig å sprekke allerede nå ;-))

  SvarSlett
 2. Jeg aner jo ikke hvordan bøkene ser ut siden de er brukte, men for 150 kroner så er ikke sjangsen så stor. Vil uansett rapportere når bøkene har kommet i hus!

  SvarSlett
 3. Hehe... fantastisk kommentar :-) Er det ikke herlig å få slikt uventet dumpende ned i postkassa. Noe helt annet enn de faktatørre e-mailene som Amazon sender ut... Skal ikke klage da, for e-bøkene jeg finner har ikke akkurat en kostnad som river for mye i lommeboka :-)
  Og så måtte jeg flire av en annen kommentar på høyresiden din.. "Jeg har ca hundre sider igjen av De besatte av Dostojevskij, kanskje blir jeg ferdig i 2012" Sånn har jeg det med en bok av George R.R. Martin. Det er lenge til 31. desember... ;-)

  SvarSlett
 4. Oi! Nå må jeg vist bestille en bok derfra - bare for å få en slik mail. Elsker slikt, og klarer bestandig å innbille meg at teksten faktisk ikke er standardisert. Gjør det hele ekstra fint.

  SvarSlett
 5. Som flere over har jeg også lyst til å bestille bøker derfra bare for å få en slik mail. Har egentlig allrede bestilt flere bøker enn jeg hadde tenkt å gjøre i vår, så får se når det evt skjer.

  SvarSlett
 6. @KindleJoy: Moro, ja:-) Ja, jeg sliter med motivasjon til å ta opp De besatte, selv om jeg har bare 100 sider igjen. Men nå har det også tatt så lang tid at jeg må nok bla litt på forhånd og da tar det nok lengre tid.

  @Haruhi: Ja, ikke sant. Må bare prøves:-) Og teksten føles ikke standardisert, den snakker til meg:-)

  @Såpeboble: He he, du får ha stedet i mente til du får lov til å bestille bøker igjen;-)

  SvarSlett
 7. Takk for tips om Better World Books. Jeg skal absolutt inn der og surfe litt :-)

  Det var jo en flott mail, standard eller ikke, noen har hatt det riktig gøy! :-)

  SvarSlett
 8. Haha, for et genialt konsept! Det minner meg om brevene jeg får fra kattene jeg har fjernadoptert hos Dyrebeskyttelsen. De sender meg brev med jevne mellomrom for å fortelle at "jei har endelig kåmet hjem til snile mennsker!" Veldedige organisasjoner er kanskje flinkere til å spille på sjarmen?

  Jeg ser forresten frem til å høre mer om bøkene når du får dem, for med min midlertidige shoppetørke må jeg leve gjennom andres gleder:-)

  SvarSlett
 9. Haha, for et genialt konsept! Det minner meg om brevene jeg får fra kattene jeg har fjernadoptert hos Dyrebeskyttelsen. De sender meg brev med jevne mellomrom for å fortelle at "jei har endelig kåmet hjem til snile mennsker!" Veldedige organisasjoner er kanskje flinkere til å spille på sjarmen?

  Jeg ser forresten frem til å høre mer om bøkene når du får dem, for med min midlertidige shoppetørke må jeg leve gjennom andres gleder:-)

  SvarSlett
 10. hehe, fin mail da:) Har bestilt fra book depository før. Tror jeg bestilte via play.com

  SvarSlett
 11. He he, ja det er kanskje noe med sjarm og veldedige organisasjoner. Moro er det og det fungerer:-) Og Line, jeg kommer definitivt til å blogge om bøkene når de kommer.

  SvarSlett
 12. Jeg har selvsagt åpnet opp linken til Better World Books allerede... "skal bare titte". Herlig e-post og flott tiltak av de som står bak siden :)

  SvarSlett
 13. ---- skal bare---- må være den mest brukte unnskyldningen i det norske språk:-)

  SvarSlett
 14. @Karin&Mari, ja - "skal bare kikke innom en bokhandel på vei hjem" har vært en av mine standardfraser.. hehe.. Bare kikke, ja. Sikkert... :-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.