lørdag 20. desember 2008

Den usynlige av Stella Rimington

Jeg har lenge tenkt på å lese noen av Stella Rimington sine bøker. Rimington, som er tidligere sjef i MI5, debuterte med Den usynlige (At Risk på engelsk) i 2004. Hun har senere kommet med flere spionthrillere. Så langt er det bare Den usynlige som er oversatt til norsk.

Hovedpersonen Liz Carlyle er ansatt i MI5, den delen av britisk etteretningstjeneste som har ansvaret for sikkerheten på britisk jord. Etter et mord blir Liz mer og mer sikker på at det finnes en usynlig i landet. En usynlig er stammespråk fra spionenes verden (opprinnelig fra CIA) og betyr at det finnes en terrorist som er borger av det landet som skal angripes. Spørsmålet er om de klarer å nøste trådene sammen før terroristene slår til?

Det er vanskelig å si så mye om bokens innhold uten å røpe altfor mye av handlingen. Den er definitivt drivende og spennende. Det er ikke tvil om at Rimington vet hva hun skriver om. Hovedpersonene er realistiske, noe som ikke alltid er tilfellet i spion - eller spenningsromaner. Denne boken ligger tett opp til en krimroman, en sjanger jeg ikke leser så altfor mye av, uten at det ødelegger.

Dessverre så er boken skjemmet av skriveleifer, noe som er veldig unødvendig. Den har også manglende oversettelser av land. Disse burde være fanget opp av forlaget, men det har tydeligvis ikke vært prioritert. Det var nesten så irriterende at jeg lurer på om jeg skal lese de neste bøkene på engelsk. En ting er dog sikkert - jeg vil definivt lese mer av Rimington.

PS: Dan Fesperman sin spionroman An Amateur Spy er også spennende lesing!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.